Pohjala Tap Room


Viroon on viime vuosien aikana tullut useita laadukkaita pienpanimoita. Etenkin Tallinnassa oluen ystäviä hemmotellaan huikeilla valikoimilla erilaisia panimotuotteita niin ravintoloissa kuin ruokakaupoissakin. Yksi isoimmista ja tunnetuimmista paikallisista olutpanimoista on lienee Põhjala Brewery. Nyt tämän panimon tuotteista pääsee nauttimaan heidän omassa nimikkoravintolassaan. Põhjala Brewery avasi nimittäin hiljattain Noblessnerin satama-alueelle olutkaupan ja ravintolan Tap Room & Breweryn, jossa on juomien lisäksi tarjolla myös hiukopalaa.

Pohjala Tap Room

Samassa rouheassa tehdasrakennuksessa sijaitsee myös Põhjalan panimo, jota pääsee ihailemaan ravintolan puolelta ikkunoista. Panimoon pääsee myös vierailemaan varaamalla ajan etukäteen.. Põhjala Breweryn tarina ulottuu vuoteen 2011, jolloin neljä olutharrastaja kaverusta päättivät tehdä rakkaasta ajan vietteestään yritystoiminnan. Ensimmäinen panimon oma olut tuli markkinoille vuonna 2013. Tänä päivänä Põhjala panimon oluita myydään yli 30 maassa ja miltei jokaisessa euroopan maassa.

Pohjala Tap Room

Põhjala Tap Room & Brewery tarjoilee 24 Põhjala IPAa, stoutia ja muutamia valikoituja oluita myös muilta panimoilta. Jos olut ei maistu, tarjolla on ravintolan itse kehittämiä virvokkeita, jotka pesevät coca-colat ja fantat mennen tullen. Ravintolan menusta vastaa kokki Michael Holman. Ruokalista on laadittu tietystikin sellaiseksi, että tarjolla olevat annokset sopivat hyvin oluiden kanssa nautittavaksi. Menun linja noudattelee Texas Barbequeta ja tarjolla on muun muassa paikan päällä savustettua kanaa. Annokset ovat lihapainotteisia. Simppeliltä listalta löytyy esimerkiksi gillikylkeä, puolikas savustettu kana, makkaraa, lihalautasta sekä rintafilettä. Kaikki annokset tarjoillaan coleslaw -salaatin, suolakurkkujen sekä syntisen ihanien Parker House Rolls -sämpylöiden kera. Annoksiin voi tilata lisäkkeeksi vaikkapa ranskalaisia, sipulirenkaita, maissileipää, talon omaa kimchia tai amerikkalaista lohturuokaa Mac and Cheeseä. Lisukkeet käyvät myös sellaisenaan oluen kanssa nautittavaksi.

Pohjala Tap Room

Põhjala Tap Room & Breweryn jälkiruokalista pitää sisällään herkkuja, joissa ei ole kaloreita laskettu. Jälkkäriksi voi valita vaikkapa karamellisoitua banaania suklaalastuilla ja kermavaahdolla tai mehevää suklaakakkua. Sunnuntaisin ravintola tarjoilee normaalilistan sijaan aamiaista koko päivän. Aamiaslistalta löytyy eri tavoin tehtyjä munia, sandwicheja, lohibageleita, pannukakkuja ja mysliä. Kyytipojaksi voi valita oluen sijaan myös kahvia.

Põhjala Tap Room & Brewery järjestää päivittäin panimokierroksia englanniksi ja viroksi. Kierroksille tulee rekisteröityä etukäteen. Myös suomenkielisiä kierroksia on mahdollista järjestää. Lisäksi panimo-ravintolan tiloista löytyy sauna, jota voi vuokrata tuntihinnalla.

Nettisivut: https://pohjalabeer.com

Osoite: Peetri 5

Julkisilla paikalle pääsee parhaiten bussilla nro. 3. Lähin pysäkki on nimeltään Volta.

Aukioloajat:

Ti – To 12.00 – 00.00

Pe – La  12.00 – 02.00

Su 10.00 – 17.00

Maanantaisin ravintola on suljettu.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?