Paar Veini

Vanhankaupungin Sauna-kadulle on keskittynyt useampikin illanviettoon sopiva baari ja ravintola. Pääkatu Virulta poikkeavan viehättävän kujan varrelta löytyy hyviä ruokailupaikkoja, drinkkiravintoloita sekä yökerhoja. Paar Veini on yksi kadun varmimmista valinnoista, mikäli mieli tekee juoda hyvää viiniä, tanssahdella musiikin tahtiin, joka ei koostu radiohiteistä tai vaan fiilistellä kaupungin menoa. Ravintolan nimi tarkoittaa suomeksi yksinkertaisesti viinibaaria ja tiskin takaa löytyykin kattava valikoima tuota jumalaista juomaa. Paar Veini ei kuitenkaan ole paikka, jossa sormi pystyssä maistellaan viinejä, vaan meno on erittäin rentoa, välillä jopa riehakasta. Tiskiltä voi tilata myös olutta, siideriä, alkoholittomia juomia sekä drinkkejä. Viinilistalta voi valita muutamista vaihtoehdoista viiniä laseittain, mutta useimmat listalta löytyvät viinit on tarkoitettu seurueille ja myydään ainoastaan pulloittain. Ravintolan hinnat on kohtuulliset ja esimerkiksi viinilasillisen saa 4,5 euron hintaan.


Paar Veini

Paar Veinissa on poikkeuksetta hyvä meininki riippumatta siitä, minä päivänä sinne sattuu menemään. Ravintola on juuri sopivan kokoinen, ei liian iso, mutta tarpeeksi tilava, jotta ihmisiä mahtuu sisälle hyvä määrä ilman tungosta. Paar Veini on monelle alkuillan paikka, jonne  pistäydytään nauttimaan yksi juoma ennen tai jälkeen illallista. Väkeä tulee ja menee koko ajan. Ravintola on sisustettu viihtyisäksi vanhoilla huonekaluilla ja seinille on ripustettu taidetta. Pöydille sytytetään illan hämärtyessä kynttilät tuomaan tunnelmaa. Paar Veinista löytyy rauhallisia soppeja romanttisen illan viettoon, ikkunapaikkoja joista voi seurata kadun menoa sekä upottavia sohvaryhmiä dj-pöydän lähettyviltä, josta on helppo nousta tanssilattialle pyörähtämään.


Keskeisen sijainnin lisäksi Paar Veinin ehdoton valttikortti on siellä vallitseva huoleton ja rento tunnelma. Jos on hiukan enemmän aikaa, niin kannattaa istahtaa ravintolaan pidemmäksi hetkeksi seuraamaan menoa. Muutaman tunnin kuluessa saa nimittäin loistavan läpileikkauksen Tallinnan yöelämään, kun erilaisia seurueita tulee ja menee. Välillä meno railakasta ja tanssilattia täyttyy, kunnes taas hetken kuluttua tulee hiljaisempi hetki ja ihmiset istuvat rauhallisesti pöydissään. Paikalla on joka ilta DJ soittamassa musiikkia, joten samalla kun porukka vaihtuu, elää myös musiikki tilanteen mukaan.

Sauna-kadulta löytyy lisäksi muun muassa oikein hyvää ja vanhan kaupungin hintatasoon nähden edullista ruokaa tarjoileva Frank Bistro & Underground sekä erinomaisia drinkkejä tarjoileva Sigmund Freud -koktailbaari.

Lue mitä kirjoitimme Frank Bistro & Undergroundista täältä!

Lue mitä kirjoitimme Sigmund Freudista täältä! 

Paar Veinin nettisivut: www.paarveini.ee

Osoite: Sauna 1

Aukioloajat:

Ma-Ti 18.00 – 00.00

Ke-To 18.00 – 03.00

Pe-La 18.00 – 04.30

Sunnuntaisin Paar Veini on suljettu.

Kuvat/ Paar Veini Facebook

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?