Tabula Rasa

Monelle Tallinnan matkaajalle Manna la Roosa sekä Tai Boh ovatkin jo tuttuja, hyväksitodettuja ravintoloita. Vanhankaupungin sydämestä, Rataskaevu-kadulta löytyy samojen taustahenkilöiden kolmas ravintola, Tabula Rasa. Se sijaitsee Tallinnan vanhimmaksi hotelliksi tituleeratun, vuonna 1850 perustetun St. Petersburgin kyljessä. Tabula Rasa sopiikin erinomaisesti tämän boutique-hotellin yhteyteen, sillä se on tyylikäs näyttäytymispaikka, johon voi piipahtaa nauttimaan koktaileja tai illastamaan pitkän kaavan mukaan. Ravintolan jakaa myös sisäänkäyntinsä Hotel St. Petersburgin kanssa, jonka vastaanottotiskin vierestä ravintolaan astutaan. Hotellin upea aula tekee vaikutuksen ja Tabulan Rasan sisustus noudattelee samaa ylellistä, mielenkiintoista linjaa. Ravintola ei ole hurjan iso. Sen toisessa päässä on baaritiski, johon voi istahtaa nauttimaan vaikka viinilasillisen. Baaritiskin vieressä loimottaa takka tunnelmaa tuomassa. Toisessa päässä ravintolaa hallitsevat isot ikkunat, joista avautuu kaunis näkymä keskiaikaiseen kaupunkiin. Kaunista ravintolasalia reunustavat avantgardiset maalaukset, jotka tuovat mielenkiintoisen lisän muuten hyvin klassisesti sisustettuun ravintolaan.

Tabula Rasa


Tabula Rasa tarjoilee eestiläis-venäläistä ruokaa ja hankkii raaka-aineensa pääosin kotimaisilta, laadukkailta tuottajilta. Alkuruokien joukosta löytyy pettämättömiä klassikoita, kuten sinisimpukoita valkoviini- tai tomaattikastikkeella höystettynä ja etanoita valkosipulilla. Lisäksi alkuruokalistalta löytyvät muun muassa strutsi -tartaria, bruschettoja erilaisilla täytteillä ja punajuurikeittoa höystettynä peuran fileellä. Pääruokien joukosta löytyy ribeye-pihvi, metsäsienirisotto, kalaa saffron-valkoviinikastikkeessa ja lampaankaretta. Jälkkäriksi voi valita suklaa fondantin, pavlovaa tai passion-hedelmä -juustokakkua.

Tabula Rasa


Tabula Rasa on rento ravintola ja listalta voi yhdistellä annoksia vaikkapa niin, että valitsee pääruuan sijaan useamman alkuruuan. Esimerkiksi alkuruokien joukossa oleva sinisimpukka-annos on reilun kokoinen ja vie sellaisenaan pienen nälän. Palvelu ravintolassa on sujuvaa ja ystävällistä. Tarjoilijat tuntuvat olevan hyvin ajan tasalla menun sisällöstä ja viinisuosituksetkin onnistuvat ammattitaidolla. Illallisaikaan ravintola on todella suosittu ja ainakin hiukan isomman seurueen kannattaa varmistaa ruokailemaan pääseminen varaamalla pöytä hyvissä ajoin etukäteen. Tabula Rasa sopii hyvin rentoon illanviettoon, romanttisille treffeille ja koktailien nauttimiseen.

Tabula Rasa

Sijainti Vanhankaupungin keskiössä on erinomainen ja ravintolasta on lyhyt matka Raatihuoneentorille. Ihan vieressä sijaitsee myös toinen erittäin suosittu ravintola Rataskaevu 16 sekä myös vegaaniravintola V. Rataskaevu-katu alkaakin olla oikein herkuttelijan mekka. Tabula Rasan hintataso on kohtuullinen alkuruokien ollessa 6-14 euron haarukassa ja pääruokien asettuessa 9-21 euron välille. Mikäli tykkäät Tai Boh ja Manna la Roosa -ravintoloista, pidät todennäköisesti myös Tabula Rasasta.

Tabula Rasa


Lue, mitä kirjoitimme Tai Boh -ravintolasta täältä!

Lue, mitä kirjoitimme Manna la Roosa -ravintolasta täältä! 

Osoite: Rataskaevu 7


Nettisivut: http://tabularasa.ee/en

Aukioloajat:

Ma-Su 12.00 – 23.00

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?