Viiniravintola Dominic kuuluu Tallinnan arvostettujen ravintoloiden joukkoon ja omaa klassikkoaseman. Vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola nostaa arjen yläpuolelle ja sopiikin illallispaikaksi erityisesti silloin, kun haluaa jotain astetta parempaa, käsillä on merkkipäivä tai joku muu tärkeä tapahtuma. Toki tähän ravintolaan kannattaa myös suunnata silloin, kun haluaa nauttia lasillisen laadukasta viiniä ja maistella menun herkkuja. Dominicin ilmapiiri henkii arvokkuutta ja edustaa tietynlaista porvarillisuutta olemalla samalla kuitenkin helposti lähestyttävä ja konstailematon.


Vuonna 2007 perustettu ravintola sijaitsee rakennuksessa, jonka historia ulottuu vuoteen 1374 saakka. Tuolloin talon omisti varakas kauppias nimeltään Johan Boleman. Ehkäpä noilta ajoilta rakennukseen on jäänyt reilu tujaus ylellisyyttä sekä charmia, joka näkyy ja tuntuu siellä vielä tänäkin päivänä. Dominicin pääkokkina toimii Alla Oeseg. Hänen johdollaan toimiva keittiö on saanut vahvasti vaikutteita klassisesta ranskalaisesta keittiöstä. Pröystäily ei kuulu talon tapoihin ja ravintolan keittiö tarjoilee ruokaa, joka jää mieleen ilman, että sitä tarvitsee erikseen alleviivata. Dominic on elegantti ja sen arvostus on ansaittu pitkäjänteisellä työllä.

Sisällä ravintolassa on kaunista, valkoiset pöytäliinat, kristallikruunut sekä muhkeat kukka-asetelmat tuovat mieleen pariisilaisen hienostoravintolan. Viiniravintolana Dominic panostaa annosten kanssa sopiviin viineihin ja ravintolan sommelierit päivittävät viinilistaa viikottain. Viininystävälle Dominic on todellinen nautinto.

Menu on melko klassinen ja käytettyjen raaka-aineiden osalta se ei sisällä suuria yllätyksiä. Alkupalalistalta löytyy muun muassa norjalaista kampasimpukkaa, vaaleasta kalasta tehtyä tartaria, savustettua ankeriasta ja savustettua ankan maksaa. Pääruokalista noudattelee samaa klassista linjaa ja sieltä voi valita muun muassa vasikan maksaa sipulihillolla, ankan fileetä sinihomejuustolla tai grillattuja kampasimpukoita. Jälkiruokalistalta löytyy tietysti Crème brûlée, kokoelma käsintehtyä suklaata ja omenapiirakkaa.


Laadukkaan viinivalikoiman ja maistuvan ruuan lisäksi Dominicissa on myös kohtalainen valikoima sikareita, joista voi nauttia ravintolasta löytyvästä sikarihuoneessa. Dominicissa on sellaista charmia, jota ei voi rahalla ostaa. Se tulee vuosien kokemuksesta, tyylikkäästä tavasta hoitaa ravintolaa ja sen asiakkaita sekä tietysti laadusta, josta ei tingitä. Ravintolasta kannattaa varata pöytä etukäteen, jotta varmasti pääsee nauttimaan sen antimista.

Ravintolan nettisivut: www.restoran.ee

Osoite: Vene 10


Aukioloajat:

Ma-La 12.00 – 00.00

Su 12.00 – 21.00

Kuvat: Veinirestoran Dominic 

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?