Tabac


Vanhassa kaupungissa sijaitseva brasserie Tabac on oivallinen valinta, kun haluat viettää iltaa mukavassa ilmapiirissä ja hyvän ruuan äärellä. Tämä ranskalaisesta ruokakulttuurista innoituksensa saanut ravintola onnistuu luomaan lämminhenkisen tunnelman. Menu on brasserielle tyypillisesti melko konstailematon. Cocktaileja sen sijaan riittää useita. Klassikkojen lisäksi tarjolla on pitkä lista erilaisia juomasekoituksia ja taitavilta baarimikoilta voi myös pyytää suosituksia oman maun mukaan.

Tabac

Tabacin sisustus on kutsuva ja tyylikäs. Pöydille on sytytetty kynttilät ja maljakoissa on tuoreet kukat. Tunnelma on konstailematon. Ravintolaan voi tulla nauttimaan pelkästään cocktaileista tai illastamaan.Etusalin Ikkunapöydistä voi tarkkailla vanhan kaupungin meininkiä. Taaempana ravintolassa on intiimi ja viihtyisä huone, joka sopii hyvin esimerkiksi kaveriporukoiden illanviettoon. Tunnelmaa ravintolaan tuo dj, joka soittaa tyylikästä soul-musiikkia ja klassikkoja muutaman vuoden takaa.

Tabac

Ravintolan menu saa veden herahtamaan kielelle. Ytimekäs lista pitää nimittäin sisällään niin maistuvan kuuloisia annoksia. Tabacin alkuruokalistalta löytyy muun muassa tartaria talon tapaan, grillattua halloumia parmesaani kroketeilla ja savustettua makrillia omenan ja punajuuren kanssa tarjoiltuna. Pääruokamenu koostuu neljästä annoksesta; paahdetusta kukkakaalesta ja hassepäkinöistä tryffelikermalla ja kausipikkelsillä, meriahventa langoustine bisquen kera, grillattua vasikkaa sienien kanssa tai ricotta gnoccheja vuohenjuuston ja kurpitsakastikkeen kanssa. Perjantaisin ja lauantaisin Tabacissa voi herkutella myös tuoreilla ostereilla. Suun saa makeaksi calvadoksessa marinoiduilla päärynöillä, joiden seurana on hasselpähkinä-marsipaani muruja sekä kardemumma custardia tai suklaamoussea toffeen ja bergamot -jäätelön kera tarjoiltuna.

Tabac

Ruoka Tabacissa on erittäin hyvää.Talon tartar on erinomaisesti maustettu ja tryffelimousse sopii makuihin saumattomasti. Pääruokalistan gnocchit ovat niin koostumukseltaan kuin makujen osalta taitavasti valmistettuja. Nappiannosten lisäksi Tabacin viinilista on erinomainen. Muutamaa viiniä voi tilata laseittain, mutta useimmat myydään ainoastaan kokonaisina pulloina. Juomapuolelta löytyy myös kahveja, teetä, virvokkeita, oluita ja siideriä.   

Suosittelemme lämpimästä tätä ravintolaa. Se sopii rentoon illanviettoon ja sinne voi mennä porukalla taikka pienessä seurueessa. Viikonloppuisin ravintolaan kannattaa tehdä pöytävaraus, jotta varmasti mahtuu syömään tai drinkille.

Tabac kuuluu samaan ravintolaperheeseen Pegasuksen, Rataskaevu 16 ja vastikään avatun Ülon kanssa. 

Lue, mitä kirjoitimme ravintolaperheen muista ravintoloista:

Pegasus

Rataskaevu 16

Ülo

Nettisivut: https://tabac.ee/

Osoite: Suur-Karja 4

Aukioloajat:

Ma-To 17.00 – 24.00 (keittiö on auki klo 23.00 saakka)

Pe-La 17.00 – 02.00 (keittiö on auki klo 00.00 saakka)©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?