Ravintola Ülo

Ülo on suht uusi tulokas Tallinnan ravintolamaailmassa. Kohta yksivuotissynttäreitään viettävä ravintola kuuluu ravintolaperheeseen, jonka muita jäseniä ovat monelle varmasti tutut Pegasus, Tabac ja Rataskaevu -ravintolat. Sisarusparven neljäs tulokas ei jää laisinkaan perheen vanhempien ravintoloiden varjoon. Ülossa nimittäin niin ruoka, kuin palvelu ovat kohdallaan.

Ravintola Ülo

Ravintola Ülo sijaitsee ihan Balti Jaama torin vieressä, kirkkaan keltaisen ja hillityn harmaan uudisrakennuksen välissä. Sisälle käydään suojaisan terassin kautta. Ravintola on sisustukseltaan todella kutsuva ja boheemilla tavalla moderni. Vihreät, vinoon ladotut laatat antavat tilaan lämpimän tunnelman. Isot ikkunat antavat kadulle ja toiselle puolelle rakennusta, joten ravintola suorastaan kylpee valossa. Runsas määrä viherkasveja lisäävät viihtyisyyttä.

Ravintola Ülo

Ystävällinen tarjoilija huikkaa heti ovelta tervetulo-toivotuksen ja tuo menun pöytään aikailematta. Menu koostuu painottuu kasvis- ja vegaanisiin annoksiin, mutta muutama lihavaihtoehto listalta löytyy myös. Alkuruokalistan silmäily saa jo veden herahtamaan kielelle. Sieltä löytyy herkullisia vaihtoehtoja, kuten rapeita tempura-sieniä mausteisella dipillä, vegaaninen taco sienitäytteellä ja bataattiranskalaisia kimchin kera. Pääruokalistalla on useita kasvisvaihtoehtoja ja muutamia kala- sekä lihavaihtoehtoja. Lounaaksi valittu ramen-keitto on nappivalinta. Nuudelit ovat sopivan napakoita, keitossa on runsaasti makua ja paljon sattumia. Ruuan kanssa tarjoillaan naapurustossa valmistuvaa tummaa leipää. Tarjoilija kertoilee, että leivän tekijä oli itseasiassa alkuun ravintolan asiakas, mutta koska hänen tekemänsä leipä oli niin hyvää, ravintola päätti ottaa sen valikoimaansa.

Ravintola Ülo

Pääruokamenun kasvispainoitteisuudesta huolimatta lihan ystäviä ei ole unohdettu. Listalla on muun muassa tacoja hitaasti haudutetulla naudanlihalla sekä porsaan kyljyksiä. Jälkkäriksi voi tyrnimarjavaahtoa, leipävanukasta tai vegaanista ja sokeritonta punajuurikakkua. Ravintola Ülo muistaa myös lapsia perheen pienimmille sopivilla annoksilla.

Hauskana kuriositeettinä tarjoilija kertoo, mitä on ravintolan nimen taustalla. Ülo on nimittäin virolainen etunimi ja tyypillisesti se kuuluu noin 66-vuotiaalle miehelle. Nuorempien seurassa nimi ei ole suosiossa ja senpä vuoksi ravintola halusi tuoda Ülo-nimen tähän aikaan. Ehkäpä piakkoin Ülo-nimi saa suosiota trenditietoisten vanhempien nimivalinnoissa. Tämä ravintola ainakin tekee nimelle kunniaa.

Ravintola Ülon ruoka on erinomaista ja paikan lämmin ja ystävällinen henkilökunta sai ramen-keiton maistumaan vieläkin paremmalta. Tarjoilija oli ammattitaitoinen ja jutusteli iloisesti asiakkaiden kanssa. Palvelu ravintolassa ansaitsee täydet pisteet!

Lue myös, mitä olemme kirjoittaneet ravintolaperheen muista ravintoloista.

Pegasus

Tabac

Rataskaevu 16

Ravintolan FB-sivut: www.facebook.com/Kopli16

Osoite: Kopli 16

Aukioloajat:

Ma-Su 12.00 – 23.00

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?