Vuosi sitten keväällä avattu ravintola Mantel & Korsten on saanut erinomaisen vastaanoton, eikä syyttä. Kadriorgin puiston kupeessa sijaitsevaan ravintolaan ei kovin helposti sattumalta eksy. Sana on kuitenkin kiirinyt nopeasti, sillä Mantel & Korstenin ruoka on erinomaista ja kuuluu ehdottomasti jo Tallinnan ravintoloiden kärkikastiin. Korkea laatu ei sinänsä yllätä, sillä ravintolan taustalla ovat Moonista ja Kolm Sibulat -ravintolasta tutut perustajat.  Vihreässä puutalossa sijaitsevaa ravintolaa, jossa on iso punainen savupiippu ei heti tunnista ravintolaksi. Ravintola onkin helpoiten tunnistettavissa sen näyttävän savupiipun takia, josta juontaa myös ravintolan nimi.

Ulkona ei ole huomiota herättävää logoa tai kylttiä ja taloa reunustaa aita, ihan niin kuin sen ympärillä olevien asuintalojen pihapiiriä. Viereisellä pihalla pikkutyttö ulkoiluttaa marsuja ja naapurusto on muutenkin hyvin kotoisa ja rauhallinen. Kaupunginosa on rakentunut Venäjän keisari Pietari Suuren rakennuttaman Kadriorgin palatsin ympärille ja on arvostettu asuinalue. Ympärillä on kauniita taloja vehreitä puistoja, isoimpana niistä tietysti Kadriorgin palatsia ympäröivä puisto.

Mantel & Korstenin ovesta sisään astuessa kiinnittää ensimmäisenä huomion näyttäviin kukkatapetteihin ja ruutuikkunoihin. Syksyinen valo tulvii sisään ja lounasajan viimeisimpien hetkien miltei tyhjä ravintola näyttää silti kutsuvalta ja lämpimältä.  Menu koostuu klassisista mauista, joita ravintola on muokannut oman näköisiksi annoksiksi.

Alkuruuista löytyy esimerkiksi lammaskeitto gruusiailaiseen tapaan maustettuna. Keitto oli tulvillaan tuoreista juureksista ja yrteistä koostuvia makuja. Täyteläisen keiton kanssa tarjottiin lisäksi talon focacciaa sekä karamellisoitua voita, jossa oli mukana soijaa ja balsamiviinietikkaa. Voi oli erinomaisen hyvää ja niin oli keittokin. Vaikka keitto oli listattu alkuruokien joukkoon, se oli oikein täyttävä  ja runsas.  Listalta löytyy myös Tar Tar -menu, jossa on yksi vegaani vaihtoehto. Lisäksi tarjolla on muutamia pasta-annoksia. Pääruuista löytyy valikoimaa moneen makuun. Menussa on muun muassa hanhea, miekkakalaa ja kampasimpukkaa. Lihavaihtoehdoissa on rib eye-pihvi ja lisäksi löytyy muutamia kasvisannoksia. Jälkiruokalista pitää sisällään perinteisiä annoksia, muun muassa lemon tartin.

Ravintolan viinilista on kattava ja taitava sommelier osaa suosittaa oikeanlaisen viinin annokseen. Mantel & Korsten on auki lounasaikaan, minkä jälkeen se sulkee hetkeksi ovensa valmistautuakseen illalliselle. Puoli kuudesta eteenpäin ravintola toivottaa tervetulleeksi illalliselle.

Tallinnan keskustasta ravintolaan on matkaa parisen kilometriä. Paikalle pääsee parhaiten 1 ja 3 raitiovaunuilla, jotka pysähtyvät Kadriorgin puiston vieressä. Ravintolareissuun kannattaa yhdistää palatsiin ja puistoon tutustuminen tai vaikkapa KUMUssa käynti.

Olemme kirjoittaneet myös Moon ja Kolm Sibulat -ravintoloista, jotka ovat samojen perustajien kuin Mantel & Korsten ja vähintääkin yhtä hyviä.

Ravintolan nettisivut: www.mantel-korsten.ee

Mantel & Korsten aukioloajat:

Ti-La 12.00-15.00 ja 17.30-23.00

Maanantaisin ja sunnuntaisin ravintola on suljettu.

Osoite: Jaan Poska 19a

Muita suosikkiravintoloitamme Kadriorgin alueella ovat:

  • Ensimmäisenä täytyy mainita jo klassikoksi muodostunut Salt, joka on aina loistava valinta.
  • Upeassa miljöössä puiston laidalla sijaitseva Mon Repos.
  • Kadriorgin alueen uusin ravintolatulokas Radio.
  • Neighborhood Organic Place eli NOP, jonka yhteydessä toimii myös luomutuotteita myyvä puoti.
  • Gourmet Coffee, joka on vakiinnuttanut paikkansa alueen asukkaiden kantakahvilana ja illallispaikkana.
  • Todellinen helmi 7Ürti , johon ei vahingossa törmää.
  • Meksikolaista ja tex mexiä tarjoileva Cantina Carramba.
  • Jälkiruokakahvit ja – kakut kannattaa käydä nauttimassa joutsenlammen vieressä sijaitsevassa Katharinenthal Kohvikissa

Kadriorgissa vieraillessa kannattaa ehdottomasti käydä kävelyllä upeassa Kadriorgin puistossa ja vierailla hulppeassa palatsissa. Taiteen ja kulttuurin nälkään toimii taidemuseo KUMU.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?