Art Priori tarjoaa kiehtovan ravintolakokemuksen taiteen ystäville. Ravintola koostuu kolmesta hallista, joissa jokaisessa on käynnissä taidenäyttely. Esillä on pääosin aikaisempien vuosisatojen maalaustaidetta. Goottityylinen sisustus, arvokas maalaustaide ja vanhan kaupungin miljöö sopivat yhteen täydellisesti. Art Priori kuvailee olemassaolonsa ydintä näin: “Taide on henkilökohtainen kokemus, joka kutittaa kaikkia aisteja. Taide on tunteiden, ajatusten ja sekä aistien symbioosi.”  Mikäpä olisikaan parempi tapa kutitella kaikkia aisteja, kuin nauttia taiteesta seinällä sekä lautasella.

Art Priori luottaa menussaan puhtaisiin pohjoismaisiin raaka-aineisiin ja pyrkii hyödyntämään modernin eurooppalaisen keittiön trendit. Ravintolassa keskitytään erityisesti kasvisannoksiin. Yrtit ja marjat poimitaan itse metsästä ja annoksissa korostuu myös terveellisyyden tärkeys hyvän maun ohella. Art Priorissa on avokeittiö, jossa on avotuligrilli. Alkuruokamenusta muun muassa grillattua jättikatkarapua, blinejä kaviaarin kera ja omenalla, tryffelillä ja parmesaanilla maustettua selleriä. Myös Borsch -keitto höystettynä härän hännällä käy hyvin alkuruuasta. Pääruokalista on lyhyt, tarjolla on neljää eri vaihtoehtoa. Valittavan on joko haukea kermaisen perunamuusin kera, villinä kasvanutta ankkaa, kaviaari pasta-risottoa ja maa-artisokka orsottoa. Jälkiruuan voi valita kolmen herkullisen vaihtoehdon joukosta. Suun saa makeaksi esimerkiksi tattari-crumblella ja sienijäätelöllö, tyrnimarja-kurpitsa triolla tai jäätelöllä, joka on maustettu veriappelsiinihyytelöllä ja shampanjalla.

Art Priori on mukava kokemus ja ravintolassa on sellaista arvokkuutta, mitä fine dining -ravintolan ja taidegallerian yhdistelmältä voi odottaakin. Ravintolassa on levollinen tunnelma ja sen ilmava sisustus antaa tilaa hengittää. Art Priori itsessään on taideprojekti, joka alati muuttuu. Samalla kun hallien näyttelyt vaihtuvat ja seiniä koristaa uudet maalaukset, myös ravintolan menu elää sesonkien mukaan. Tietysti myös siellä vierailevat ruokailijat tuovat oman tärkeän lisänsä ravintolan muuttuvaan luonteeseen. Art Priori on kulttuurinnälkäisen matkailijan valinta. Taiteesta voi rauhassa nauttia samalla kun ravitsee ruumistaan ravintolan herkullisilla ja upean näköisillä annoksilla. Täytyy vielä mainita, että Art Priori on panostanut valaistukseensa ja taideteoksia valaisee viimeisimmän teknologian mukaiset ratkaisut. Lisäksi ravintolan parvella esiintyy aika ajoin muusikkoja tuomassa iltaan extra tunnelmaa. 

Ravintola on saanut useita tunnustuksia ruuastaan. Se on mainittu esimerkiksi White Guide -oppaassa ja on nostettu finaaliehdokkaaksi arvostetussa Silverspoon -kisassa. 

Osoite: Olevimägi 7

Ravintolan nettisivut: www.artpriori.ee

Aukioloajat: 

Ma-To 12.00 – 23.00

Pe-La 12.00 – 00.00

Sunnuntaisin ravintola on suljettu.

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?