Fotografiskan ravintola


Tallinnan kuumin ravintola ja terassi löytyvät tällä hetkellä vastikään avatun Fotografiska valokuvamuseon kattokerroksesta. Itse museo on odotettu lisäys Tallinnan jo rikkaaseen kulttuuritarjontaan ja Fotografiskan ravintola on täydellinen piste iin päälle. Fotografiska eroaa boheemin Telliskiven muista ravintoloista ja palveluista moderniudellaan. Luovien alojen keskittymä sai Fotografiskan myötä ryhtiä ja koko alueen fiilis muuttui astetta kansainvälisemmäksi. 

Fotografiskan ravintola

Fotografiskan ravintola Tukholmassa on jo noussut käsitteeksi ja samaa voidaan odottaa myös Tallinnan museon ravintolasta. Samaan tapaan kuin itse museolla on yhteiskunnallinen sanoma, myös ravintola pyrkii toimimaan kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Ravintola toimii zero-waste -periaatteella ja se haluaa luoda kokemuksen, joka inspiroi vierailijoitaankin ottamaan huomioon kallisarvoisen ympäristömme. Ravintolan toiminnassa se näkyy muun muassa siinä, että ravintolan leipä leivotaan taikinasta, johon on laitettu alakerran kahvilan aamupuuron jäänteet. Fotografiskan ravintola tekee myös omaa olutta ylijäämäaineksista ja annokset on suunniteltu niin, että käytettyjä raaka-aineita ei päädy roskakoriin. Lisäksi ravintola suosii lähellä tuotettuja tuoreita aineksia, niin drinkeissään kuin ruoka-annoksissa.

Fotografiskan ravintola sijaitsee museorakennuksen ylimmässä kerroksessa. Ensimmäisen kerroksen taidekaupan vieressä oleva hissi johdattaa kadun hulinasta upeaan ravintolatilaan. Ensimmäisenä hissin ovien auetessa korkea ja moderni tila sekä isot ikkunat yllättävät, mutta ehdottomasti positiivisella tavalla. Ravintolassa on baaritiski ja aula, joka soveltuu erinomaisesti drinkkien tai viinilasin nauttimiseen. Parasta ravintolassa ainakin näin kesäaikaan on iso kattoterassi, joka kiertää rakennuksen kahta seunustaa. Terassilta avautuu huikeat näkymät yli Tallinnan. Ravintolan sisäpuoli ei juurikaan häviä terassille. Kauniisti sisustettu tila on viihtyisä ja avara. Paraatipaikalla oleva avokeittiö tarjoaa näköalan kokkien työskentelyyn.

Fotografiskan ravintola on varsin kohtuuhintainen. Alkuruuat pyörivät alle kymmenen euron hinnoissa ja pääruuistakaan ei tarvitse pulittaa kuin vähän päälle toistakymmentä euroa. Neljän ruokalajin menu irtoaa 32 eurolla. Ravintola on siis suorastaan edullinen omassa luokassaan. Fotografiska on panostanut drinkkeihin sekä viinilistaan. Viinimenusta löytyy muun muassa trendikkäitä natural -viinejä. 

Fotografiskan ravintola

Fotografiska Tallinnan ravintola nousi heittämällä kaupungin parhaaksi terassiksi ja ravintoloiden kärkipäähän muutenkin. Telliskiven alue sai Fotografiskan myötä face liftin ja sen ravintola toi aidosti uusia tuulahduksia myös kaupungin jo valmiiksi laadukkaaseen ravintolatarjontaan. Tämä ravintola kannattaa ottaa seuraavan Tallinnan reissun kohteeksi samoin kuin upea museo. Alakerran kahvila tarjoilee aamupalaa, joten päivän voi aloittaa vaikkapa sieltä, siirtyä ihailemaan näyttelyitä, shoppailla taidekaupassa ja nauttia lounasta upealla kattoterassilla.

Lue myös, mitä kirjoitimme itse Fotografiska museosta. Alueen muuhun ravintola- ja shoppailutarjontaan voit tutustua TÄSTÄ!

Fotografiskan ravintolan nettisivut: www.fotografiska.com/tallinn/en/restaurant

Osoite: Telliskivi 60a-8

Aukioloajat:

Ke-La 09.00 – 01.00

Su, Ma ja Ti 09.00 – 23.00
©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?