Kolm Lõvi


Tallinnan trendialue Kalamaja on kehittynyt huimaa vauhtia hiukan arveluttavasta teollisuusalueesta hipsterien mekaksi. Alueelle on avattu tiuhaa tahtia trendibaareja, jännittäviä ravintoloita ja design-putiikkeja. Entisestä työläisten kaupunginosasta on kuitenkin onneksi jäljellä vielä viitteitä. Eri aikakausien kerrostumat näkyvät etenkin rakennuksissa ja myös muutama ravintola on säästynyt alueen nopealta keskiluokkaistumiselta. Yksi näistä on ravintola Kolm Lõvi. Kolme Leijonaa tarjoaa aikamatkan 90-luvulle, venäläisväestön suosimaan kuppilaan. 

Kolm Lõvi

Kolm Lõvi sijaitsee ihan Balti Jaama torin vieressä. Ympärille avautuneet trendipaikat eivät ainakaan toistaiseksi ole saaneet tätä viidakon kuningasta väistymään reviiriltään. Kuppilan sisustus on pysynyt samana vuosikymmenien saatossa ja tarjoaa nostalgian nälkäiselle halvan oluen ja ruuan lisäksi myös fiilisteltävää. Kolm Lõvin seiniä koristavat leijona-aiheiset seinämaalaukset ja keskellä ravintolaa komeilee myös strippitanko. Kajareista raikaa tietysti muutamien vuosien takainen venäläinen poppi. 

Ravintolassa käy edelleen paikallista venäläisväestöä, eivätkä turistit kovin usein eksy tähän paikkaan sen keskeisestä sijainnista huolimatta. Kolm Lõvi tarjoilee oluen ja drinkkien lisäksi myös hiukopalaa. Edullisesta menusta löytyy perinteisiä itä-eurooppalaisia annoksia kuten sillileipää. Ruoka on halpaa eikä sen maussa ole valittamista. Simppeliä ja toimivaa!

Kolm Lõvi

Suosittelemme ehdottomasti piipahtamaan tässä jo klassikoksi muodostuneessa ravintolassa. Keskellä trendialueen hulinaa Kolm Lõvi ihastuttaa autenttisuudellaan ja konstailemattomuudellaan. Ravintolassa on säilynyt pala itä-eurooppalaista tunnelmaa, joka on kovaa vauhtia katoamassa Skandinaviaa kohden kurottavasta Tallinnasta. Tällaisia paikkoja tarvitaan, koska ne tekevät kaupungin menosta mielenkiintoisempaa. 

Mikäli haluat sukeltaa syvemmälle itä-eurooppalaiseen tunnelmaan, suosittelemme tutustumaan myös Derevjaška baariin ja Kohvik Narvaan.

Kolm Lõvin osoite: Kopli 14

Keskustasta paikalle pääsee kätevästi raitiovaunuilla 1 ja 2. 

Facebook-sivut: https://www.facebook.com/kolm.lovi.9©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?