Umami

Janno Lepik ja Kristjan Peäske ruoka intohimonaan halusivat perustaa Leib:n lisäksi toisen ravintolan Tallinnaan, joka tarjoaa korkealaatuista, raikasta ja vuodenaikoihin perustuvaa ruokaa. Kaksikon pohdinnan tuloksena syntyi Umami. Aiemmin tämä ravintola sijaitsi vanhassa puutalossa Mustamäellä, mutta nyt ravintola on muuttanut ihan keskustaan ja terminaalien lähettyville. Uusi tila Umamille löytyi entisistä Kohvik Klausin tiloista Kalasadamasta. Vaikka aikaisempi sijainti vaaleansinisessä puutalossa olikin ihana huikeine puutarhoineen, on mahtavaa, että tämä ravintolahelmi on nyt helposti päivämatkaajienkin saavutettavissa.

Umami

Ravintolan siirtyminen lähemmäs Tallinnan keskustaa on otettu ilolla vastaan. Jos olet joskus vanhan kaupungin Leibissä vieraillut, voit arvata, että tässäkin ravintolassa maut kohdallaan. Menu koostuu värikylläisistä annoksista, joissa on käytetty raaka-aineita maailmalta ja mahdollisuuksien paikallisilta tuottajilta ja maanviljelijöiltä.  Myös juomapuoli on mietitty tarkkaan loppuun asti ja ravintola panee jopa omaa olutta.
 
Vaikka nykyinen sijainti ei sallikaan isoa ja vehreää puutarhaa, on iso terassi merelle päin sille todella hyvä korvaaja. Ravintola toivottaa lapset myös lämpimästi tervetulleeksi ruokailemaan. Lapsille Umamista löytyy ihka oma menu. 

Umami

Umami on sisustettu retrohuonekaluilla, värikkäillä maalauksilla ja sisätilojen pastelliset seinät yhdistettynä isojen ikkunoiden tuomaan valoon saavat ravintolaan aivan erityisen tunnelman. Sisältä löytyy paikkoja useille ruokailijoille ja ulkona terassilla mahtuu ruokaa ja juomaa nauttimaan liki pitäen saman verran lisää porukkaa. 

Umami

Risteilymatkustajalle Umamin uusi sijainti on mitä parhain. Ihan Linnahallin lähettyvillä sijaitsevaan ravintolaan kävelee A-terminaalista noin 10 minuutissa, eikä D-terminaalista hurja matka ole. Umamissa kerkeää hyvin käydä nauttimassa lounaan vaikka päiväristeilyn aikana.

 
Umami Resto
Kalasadama 8
 
Aukioloajat:
ma-la 12-22
su 12-20
 
+372 600 1035
http://www.umamiresto.ee/

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?