LEIB

LEIB

Leib Resto ja Aed on tehokkaasti piiloutunut vanhankaupungin muurien katveeseen, ja ravintolaan harvemmin löytääkään ihan vahingossa. Maine kuitenkin kulkee ravintolan edellä, ja paikanpäälle suunnistettuaan tuntee löytäneensä jonkin hyvin varjellun, kauniin salaisuuden. Leibin ehdoton valttikortti on nimittäin muurien ympäröimä puutarha, johon ravintola kattaa pöytänsä kesäisin.
 
Tällaisen rauhallisen puutarharavintolan löytäminen keskeltä vanhankaupungin kivisiä kujia tuntuu hämmästyttävältä. Talvikaudeksi ravintola siirtyy sisätiloihin, joissa on myös panostettu viihtyisyyteen. Ravintola on itseasiassa suurempi kuin ensi näkemältä näyttää, sillä alakerrassa on vielä lisäksi pieni, mukavan intiimi sali.

Perinteiseltä virolaiselta mustalta leivältä nimensä lainannut ravintola mainostaa itse olevansa ”classy but casual”, joka kertoo hyvin paikan hengestä. Leib panostaa paljon tarjottaviinsa sekä palveluun, olematta kuitenkaan turhan jäykkä tai virallinen.
 
Tänne on hyvä tulla viettämään iltaa, kun kaipaa tasokasta ruokaa ja viiniä, mutta fine dining -ravintoloita rennompaa tunnelmaa. Suhteessa ruoan ja palvelun laatuun Leibin hintataso on todella edullinen, joten pitkänkään kaavan illanvietto ei tule täällä edes kalliiksi. Jälleen kerran suosittelemme pöytävarauksen tekemistä etukäteen.

Leib hyödyntää ruokalistallaan perinteisiä virolaisia makuja modernilla otteella. Ravintola käyttää paljon paikallisten pientuottajien raaka-aineita, joten lista elää mukavasti myös vuodenajan mukaan. Hyvät raaka-aineet tekevät sen, että turhaa kikkailua ei tarvita.
 
Kesäaikaan osa ruoista myös valmistetaan suoraan ulkona grillissä. Kuten nimestä voi odottaa, ravintola panostaa lisäksi hyvään, itsetehtyyn virolaiseen leipään. Maailman makuja taas löytyy kattavalta viini- ja olutlistalta, joka on mietitty ruokalistaan sopivaksi.

 

Leib Resto ja Aed
Uus 31
 
Aukiolo:
ma-pe 12-23
 
+372 611 9026
Ravintolan nettisivut