TAR TAR köök

Ravintola TAR TAR köök sijaitsee ihan Viru-hotellin lähellä Narva maanteella. Ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti useita erilaisia tartar-annoksia, mutta myös tanskalaisia smørrebrødeja, meze-annoksia, sinisimpukoita, keittoja ja salaatteja sekä kuumalla kivellä valmistettavia Ishiyaki-annoksia. Lisäksi pääruokien joukosta löytyy Pho bo-keittoa, ribeye-pihviä, lammasburgereita sekä erilaisia kasvisannoksia, kuten rapeaa munakoisoa höystettynä chilillä, jugurtilla, korianderilla ja pähkinöillä. Viikonloppuisin ravintolaan saapuu erä  tuoreita ostereita. Menu on siis todella monipuolinen ja vaikka tartar viittaa vahvasti ranskalaiseen keittiöön, TAR TAR köökissä inspiraatiota on löydetty laajasti maailman eri keittiöistä.


TAR TAR köök
TAR TAR köökistä saa myös lounasta. Kuvassa borssikeitto.

Ravintolan bravuuri on tietysti kuitenkin ne tartar-annokset ja carpacciot, joita löytyy listalta jopa kahdeksaa eri sorttia. Perinteisen naudanliha -tartarin lisäksi ruokailija voi valita siitä mausteisemman version, jossa on mukana myös vuohenjuustoa, vaihtoehdon, jossa on mukana anjovista sekä parmesaania makua tuomassa tai ranskalaiseen tyyliin tartarin, jossa on mukana hanhenmaksaa ja tryffeliöljyä. Tartar-ja carpaccio listalta löytyy myös Lappi -niminen annos, joka koostuu poronlihasta, marinoiduista karpaloista ja savustetusta juustosta. Myös kasvissyöjiä on muistettu tomaatti-kimchi carpacciolla. Listalta löytyvä Aloha Carpaccio pitää sisällään tonnikalaa ja Italiano Vero Carpacciossa on aurinkokuivattuja tomaatteja, oliivisalsaa sekä Grana Padano -juustoa. Tartar- ja carpaccio -listalta voi valita yhden annoksen alkupalaksi taikka sitten useamman annoksen ja jakaa ne vaikka seuralaisen kesken. Laaja lista takaa myös sen, että kaikkien makuun löytyy varmasti jotain, joka maistuu.

TAR TAR köök

TAR TAR köökin sijainti on Viru-hotellissa majoittuville mitä mainioin. Viru-keskuksesta matkaa ravintolaan on vain parisen sataa metriä. Tyylikkäästi sisustetussa ravintolassa on isot ikkunat vilkkaalle Narva maanteelle. Ikkunapöydästä onkin aika mukava seurata kaupungin vilinää samalla kun nauttii pöydän antimista. Kesäisin ravintola rakentaa jalkakäytävälle viihtyisän terassin, jossa kelpaa nauttia lasillinen viiniä ja maistella vaikkapa niitä tuoreita ostereita. Viikolla ravintolassa on tarjolla myös erillinen lounaslista, josta löytyy yleensä pari vaihtoehtoa yleensä melko perinteistä virolaista ruokaa. Lounas on myös varsin edullinen ja alle kuuden euron hinnalla onnistuu hyvin taltuttamaan nälkänsä. Muuten ravintolan hintataso asettuu Tallinnan ravintoloiden keskitasolle.   

  

Ravintolan nettisivut: tartar.ee

Osoite: Narva mnt. 7

Aukioloajat:

Ma-To 12.00 – 22.00

Pe-La 12.00 – 01.00

Su 13.00 – 18.00

TAR TAR köök

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?