Sushimon


Sushia saa Tallinnasta useasta ravintolasta ja jopa Rimistä voi ostaa mukaansa maki-rullia kilohinnalla. Mikäli Tallinnan reissulla alkaa tekemään mieli tätä japanilaista herkkua, on Sushimon oikein varteenotettava valinta. Tartu maanteella sijaitseva sushi-ravintola on toiminut jo pitkään ja osaa valmistaa hyviä susheja vuosien kokemuksella. Joku saattaa muistaa tämän ravintolan sen omaperäisestä sisustuksesta. Viime vuosina Sushimon on kuitenkin kokenut mittavan faceliftin. Aiemmin anime-tyyliin sisustetussa ravintolassa soi japanilainen poppi, seiniä koristivat värikkäät animehahmot ja pinkit nahkasohvat kutsuivat istumaan. Ravintola aiempi sisustus oli hauska piristys ja poikkesi valtavirrasta erikoisuudellaan. Varsinkaan sushi-ravintoloissa runsas sisustustyyli ei ole ollut suosiossa ja Sushimon oli siinä mielessä mieluisa yllätys. Ravintolan sisustus laitettiin kokonaan uusiksi ja nykyisin Sushimonkin näyttää hyvin skandinaaviselta ja pelkistetyn tyylikkäältä. Vaikka tyylinmuutos on ollut sisustuksen osalta suuri ja vienyt ehkä hiukan paikan viehätystä, ovat kaikkein tärkeimmät, eli annokset sekä hinnat pysyneet samoina, kuin ennen ravintolan ilmeen freesausta.

Ilmeen kohotuksen yhteydessä ravintola sai nimeensä lisäliitteen Sushimon – sushi and wine. Uudessa konseptissa viinilista onkin nostettu isommalle painoarvolle sushin lisäksi. Pieni ravintola tarjoilee lounasaikaan sushia varsin kohtuulliseen hintaan ja muuhunkin aikaan listalta löytyy hyvin kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Menu koostuu yksittäisistä maki-rullista, nigireistä ja sashimeista, joista voi koota itselleen mieluisan kokonaisuuden ja valmiiksi mietityistä sushi-lajitelmista. Listalta löytyy myös isommille seurueille tarkoitettuja annoksia. Esimerkiksi 40 kpl:een juhlalajitelman voi tilata vaikkapa illanistujaisiin varsin kohtuulliseen reiluun 20 euron hintaan. Sushimonilta löytyy myös hauskan näköisiä lasten annoksia sekä alkupalaksi sopivia edame-papuja sekä tietysti miso-keittoa.

Sushimon

Sushimonin viinilista on melko hyvä. Kalan kanssa nautttavaksi sopivia valkoviinejä on listalla useita. Viinin lisäki ruokajuomaksi löytyy virolaisia ja japanilaisia oluita, teetä, virvokkeita ja myös sakea.

Sushimon sopii hyvin lounaspaikaksi, rentoon illastamiseen tai take-away annoksien tilaamiseen. Ravintola löytyy esimerkiksi Woltin tarjonnasta, joten tarjoilut voi tilata suoraan omaan kotiinsa tai vaikkapa hotellille syötäväksi.

Ravintolan nettisivut: https://www.sushimon.ee/

Osoite: Tartu mnt. 47

Aukioloajat:

Ma-Pe 12.00 – 21.30

La-Su 13.00 – 21.30©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?