Rahva Raamat

Kirjakauppa Rahva Raamat on toiminut jo yli sata vuotta ja sen myymälöitä löytyy useita ympäri kaupunkia. Nyt kirjakauppa on ottanut askeleen ravintola-alan suuntaan ja avannut ensimmäisen ravintola-kirjakaupan Telliskiveen. Ideana on tarjota kattavan kirjallisuuden ohella myös maittavaa ruokaa ja olohuonemaisen ympäristön, jossa on mukava tutustua kirjoihin ja seurustella samalla ystävien kanssa. Rahva Raamat resto ja pood tarjoilee aamupalaa, lounasta, illallista ja myymälä-ravintolaan voi poiketa myös vaikkapa vain kahville tai lasilliselle viiniä.

Rahva Raamat resto ja pood löytyy Telliskiven uudesta puolesta, joka on vielä osittain remontin alla. Alue laajentuu tällä hetkellä voimakkaasti tutusta F-hoone ja Kivi Paper Kääred ytimestä reunimmaisiin vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Rahva Raamat resto ja pood löytyy alueen nurkasta, joka on lähimpänä Balti Jaama toria. Kannattaa käyttää suunnistamiseen heidän FB-sivuilta löytyvää kartalle asetettu paikkatietoa. Osoite nimittäin näyttää vielä väärään rakennukseen.

Ravintola-myymälä on tilava ja kirjahyllyt sekä viherkasvit koristavat sitä ympäriinsä. Rahva Raamat on oikein kotoisan oloinen ja olohuonemainen. Edustalla olevan ravintolan kirjoja täynnä olevan lasivitriinin takaa löytyy hyllyttäin kirjoja, joita voi tulla selailemaan, vaikka ei ravintolan antimia nauttisikaan.

Rahva Raamat

Rahva Raamat tarjoaa aamiasmenua, josta voi valita riisi- tai neljän viljan puuron, paneerattua baanania, pannukakkuja, tuoreita croissantteja, aamiaismuffinin tai vegaanisen annoksen, johon kuuluu vegaaninen “muna” sekä avocadoa. Aamiainen onkin suosittu Rahva Raamatussa. Aamukahvi ja croissantti sopivat täydellisesti nautittavaksi kirjojen keskellä.  Rahva Raamatun menu on pohjoisimaisia makuja sekä raaka-aineita suosiva. Annokset ovat hyvin mietittyjä ja niistä ei puutu kunnianhimoa. Esimerkiksi alkuruokien joukosta löytyvät kananmaksa briossin päällä tarjoiltuna on täysi kymppi. Maksa on valmistettu hyvin ja se on voimaisen pehmeää ja täyteläisen makuista. Briossi on sopivan rapea olematta kuitenkaan kova. Myös hummusta ja sokerijuurikasta yhdistelevä alkuruoka on varsin herkullinen ja sisälsi paljon erilaisia makuja, joita on selvästi tarkkaan mietitty.

Listalta löytyy myös salaatteja sekä keittoja ja pastoja, jotka ovat tutuista klassikoista kehittyneitä ravintolan omia versioita. Pääruokalistalta löytyy liha- kala-, lintu- sekä kasvisversioita. Annokset ovat hyvän kokoisia ja hyvin koostettuja. Esimerkiksi listalta löytyy 12 tuntia haudutettua vasikanposkea, joka tarjoillaan tryffeli-sienipastan kanssa. Jälkiruuaksi voi valita jonkin toinen toistaan herkullisemman näköisistä kakuista, jotka ovat esillä vitriinissä.

Rahva Raamat

Rahva Raamat resto ja pood on ehdottomasti ravintola ja kirjakauppa, joka kannattaa lisätä seuraavan Tallinnan reissun to do -listaan.

Osoite: Telliskivi 60/2 (rakennus on melko vasta otettu käyttöön, joten ravintolan löytää helpoiten Rahva Raamat Resto Poodin FB-sivuille kartalle asetetun paikkatiedon avulla.

Facebook-sivut: www.facebook.com/rahvaraamaturesto

Aukioloajat:

Ma-To 12.00 – 23.00

Pe-La 12.00 – 00.00

Su 12.00 – 23.00

Lue myös mitä kirjoitimme Telliskiven muista paikoista:

Lisäksi samasta suunnasta löytyvät kauppahalli Balti Jaama Turg, josta kirjoitimme täällä ja desing -liike Tali, josta voit lukea täältä.

Tallinnan satamasta Telliskiven alueelle kävelee noin puolessa tunnissa ja vanhasta kaupungista paikalle pääsee suunnilleen vartissa.  Mikäli haluat päästä perille kävelyä ripeämmin, ratikoilla 1 ja 2 matka sujuu kätevästi. Pysäkin nimi on Telliskivi.


©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?