Kolm Sibulat ravintola sijaitsee Telliskivestä hiukan edespäin, Pelgulinnan kaupunginosassa. Ravintolaan on hiukan matkaa kaupunginosan trendikkäästä Telliskivi Loomelinnak -keskittymästä, mutta kannattaa ehdottomasti jatkaa syvemmälle kaupunginosaan ja tutustua tähän helmeen. 

Kolm Sibulat -ravintolan menu on saanut vaikutteita lähi-idästä, georgialaisesta ja korealaisesta keittiöstä ja jonkin verran myös Välimeren alueelta. Ravintola kuvailee keittiönsä olevan fusion confusion, eikä suostu asettumaan mihinkään tiettyyn kategoriaan. Annokset sijoittuvat ravintolan omien sanojen mukaan pikaruuan ja slow foodin välimaastoon. Kolm Sibulat pyrkii ottamaan ennakkoluulottomasti vaikutteita perinteisistä etnisistä keittiöistä ja soveltamaan niitä omien näkemystensä mukaisesti.

Ravintolaa luotsaavan kokkikaksikon sekä kolmannen perustajan juuret ovat venäjällä. Ravintolan nimi tarkoittaakin kolmea sipulia ja viittaa ironisesti omistajiin. Virolaiset nimittäin kutsuvat venäläisiä juuria omaavia epävirallisesti sipuleiksi. Ravintolan perustajilla on myös toinen menestyksekäs ravintola Tallinnassa nimeltään Moon, joka tarjoilee modernia venäläistä ruokaa.

Kolm Sibulat on rento, juureva ja kotoisa paikka. Ruoka on yksinkertaista, mutta ehdottomasti maistuvaa. Hinta-laatusuhde on kohdallaan ja pääruuan hinnat vaihtelevat 10 – 19 euron välillä.  Ravintolaan voi pistäytyä lounaalle tai mennä illastamaan pidemmän kaavan mukaan. Tilavaan ravintolaan mahtuu isompikin seurue ja intiimimpää illanviettoa varten löytyy myös rauhallisia nurkkauksia. Illalliselle kannattaa tehdä varaus, jotta varmasti mahtuu syömään. Ravintolassa on erinomainen viinilista ja henkilökunta osaa sujuvasti suositella annokseen sopivan juoman. Ruoka on erinomaista ja kaikesta huomaa, että ravintolassa tehdään töitä intohimolla.

Alkuun kannattaa ehdottomasti maistaa virolaista omenakuohuviiniä.

Lue myös vierailustamme Kilm Sibulat ravintoloisijoiden Kohvik Moon ja Mantel&Korsten -ravintoloissa!

Ravintolan osoite on Telliskivi 2.

Klom Sibulat nettisivut: www.kolmsibulat.eu

Keskustasta paikalle pääsee parhaiten  busseilla 40, 48 ja 1.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?