Juhannus Tallinnassa


Virolaisille juhannus on tärkeä ja perinteikäs juhla. Jaanipäevää vietetään pitkän viikonlopun aikana ympäri maata hyvin samanlaisin menoin kuin Suomessakin. Ihmiset kokoontuvat isojen kokkojen ympärille ja saunominen sekä grillaaminen kuuluvat olennaisesti keskikesän juhlaan. Moni virolainen pakkaakin perheensä tai kaveriporukkansa autoon ja hurauttavat mökille juhlistamaan yötöntä yötä. Lisäksi ympäri maata järjestetään erilaisia kyläjuhlia. Virolaiseen juhannuksen viettoon kuuluu myös useita kansanuskomuksia, kuten se, että palavan kokon yli hyppiminen takaa terveyttä sekä hyvän satovuoden. Myös monelle tuttu kahdeksan eri lajin luonnonkukkien kerääminen ja tyynyn alle asettaminen, kuuluu tälläkin puolen lahtea perinteisiin juhannustaikoihin. Niinikään laulaminen ja tanssiminen ovat myös oleellinen osa valoisten kesäöiden karkeloita.

Juhannus Tallinnassa

Toisin kuin Suomessa, on kaupat ja ravintolat yleensä normaalisti auki viikonlopun, mutta osa kaupoista saattaa sulkea ovensa juhannuspäivän (23.6.) aattona hiukan aiemmin kuin normaalisti. Juhannuspäivän aikoihin  juhannusviikonlopun yhteydessä vietettävä Voitonpäivä, on pyhäpäivä, jolloin myös kaupat sulkevat ovensa. Voitonpäivää juhlitaan kesäkuussa 1919 saksalaista armeijaa vastaa käydyn taistelun muistoksi. Virolaisille voitokkaan taistelun jälkeen solmittiin Tarton rauha.  

Juhannus Tallinnassa

Myös Tallinnassa voi nauttia perinteisistä juhannusmenoista. Isoin juhla järjestetään Rocca Al Mare -ostoskeskuksen lähettyvillä sijaitsevassa Viron ulkoilmamuseossa. Viron maalaisarkkitehtuuria ja kyläelämää esittelevä Viron ulkoilmamuseo täytyy juhannuksen aikaan erilaisista esityksistä, tapahtumista, ruokanautinnoista. Tietysti myös kokko sytytetään. Lisäksi juhannusta vietetään muun muassa Stroomin rannassa, jossa myös syttyy juhannuskokko, tarjolla on livemusaa ja markkinahumua. Lisäksi keskustan juhannusjuhla kokoaa yhteen virolaisia artisteja. Kokko syttyy myös keskustan juhannusjuhlassa.

Tässä linkit Tallinnan juhannusjuhliin:

Pohjois-Tallinnan juhannusjuhla Stroomin rannassa

Keskustan juhannusjuhla  

Viron ulkoilmamuseon juhannusjuhla©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?