Stroomin ranta


Rantakaupunkina Tallinna tarjoaa upeat puitteet kesäpäivän viettoon. Kaupungista löytyy rantaviivaa kilometreittäin, sillä mereen työntyvät niemenkärjet antavat siihen mahdollisuuden. Tunnetuin ranta on löytyy lienee Piritasta, jossa upea valkoinen hiekkaranta levittäytyy pitkälle. Myös Pohjois-Tallinnasta löytyy etelän lomakohteille vertoja vetävä hiekkaranta. Stroomin ranta tai Pelguranna on täyden palvelun uimaranta, josta löytyy suihkut, pukuhuoneet, kahvila ja ravintola sekä useita lasten leikkipaikkoja. Ihan rannan päädyssä toimii myös Stroomi surffiklubi, josta voi vuokrata vaikkapa sup-laudan.

Stroomin ranta

Stroomin ranta on erittäin lapsiystävällinen ja rantavesi on pitkän matkaa hyvin matalaa. Pienemmätkin lapset voivat turvallisesti vilvoitella ja kahlata meressä. Kesäisin paikalla päivystävät  uimavalvojat. Dyynien takana nurmikolla on monta leikkipistettä ja pomppulinnaa perheen pienimmille, joita ei rannalla oleskelu kiinnosta. Puistomaista nurmikkokaistaletta rannan ja Merimetsän ulkoilualueen välissä varjostajat puut, joten auringon porotusta pääsee myös piiloon. Rannalla on useita jäätelökioskeja sekä food truck tarjoilemassa ruokaa ravintolan lisäksi, joten vatsan täytettä löytyy tarvittaessa. Ranta on kaiken kaikkiaan todella siisti ja ilmaisia wc:tä löytyy useita.  

Stroomin ranta

Stroomin ranta on suosittu paikallisten kesken ja lämpimänä päivänä se on täynnä auringonpalvojia ja ulkoilijoita. Merimetsän ulkoilualueella, joka alkaa heti rannan vierestä, on useita grillipaikkoja, joissa voi nauttia omia eväitä ja ihastella kesäiltaa. Rannalta aukeaa upeat näkymät auringonlaskuun ja etenkin surffiklubin päätyyn kerääntyy ihmisiä katsomaan jokapäiväistä näytöstä. Surffiklubilla tapahtuu muutenkin tuon tuosta kaikenlaista kivaa. Välillä paikalla on dj soittamassa levyjä, rannalla järjestetään paritanssit tai leijanäytöksiä.

Stroomin ranta soveltuu erinomaisesti auringonottoon, uimiseen tai muuten vaan kesäisen päivän viettoon. Tarjolla on kiitettävästi myös erilaisia aktiviteetteja ja viereinen Merimetsän ulkoilualue tarjoaa hyvät lenkkeilymaastot, metsäterapiaa tai lintubongausta. Ihan keskustasta Stroomin rantaan ei ole kuin noin neljän kilometrin matka, joten se on huomattavasti lähempänä, kuin esimerkiksi Piritan ranta. Esimerkiksi bussilla numero 3 tai 40 pääsee rantaan Viru keskuksen vierestä noin puolessa tunnissa.

Mikäli uiminen kiinnostaa ja haluat samalla kokea jotain ainutlaatuista, kannattaa matkata hiukan Tallinnan keskustan ulkopuolelle Rummu Karjäärille, jossa pääsee pulikoimaan entiseen avolouhokseen.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?