Ristikheinä

Tallinnan ydinkeskustan ympäriltä löytyy hurmaavia vanhojen puutalojen täyttämiä asuinalueita. Pohjois-Tallinnassa sijaitseva Pelgulinn on Kalamajan alueen naapurustossa, parin kilometrin matkan päässä kaupungin keskustasta. Vehreässä Pelgulinnassa on rauhallinen tunnelma ja upeiden puutalojen lisäksi alueelta löytyy myös muutamia oikein kivoja kahviloita ja ravintoloita. Esimerkiksi suosittu Kolm Sibulat -ravintola sekä miltei kulttimaineesen yltänyt Kaja Pizza Köök sijoittuvat molemmat Pelgulinnaan. Pelgulinnasta löytyy myös sympaattinen kahvila-ravintola ja leipomo, Ristikheinä Kohvik.

Ristikheinä Kohvik tarjoilee aamupalaa, lounasta ja illallista. Kahvila on myös leipomo ja sieltä voi myös mukaan herkullisia leivonnaisia tai muita leipomoherkkuja. Kahvilan menuusta löytyy oikein hyvä valikoima vegaanisia vaihtoehtoja, joten eläinperäisiä tuotteita välttävälle löytyy myös hyviä vaihtoehtoja. Etenkin kahvilan raakakakut ja vegaaniset leivokset ovat erinomaisen hyviä sekä suosittuja vaihtoehtoja.

Ristikheinä

Pelgulinnan katuja reunustavat puutalot ovat peräisin 20-luvulta. Ristikheinä Kohvik pitää majaansa Ristiku- ja Heinä -kadun risteyksessä viehättävässä puutalossa. Kahvila on hauskasti sisustettu ja mikäli ilmat suosivat, voi sen antimista nauttia myös kadulle pystytetyllä terassilla. Kahvilan asiakaskunta koostuu pääosin naapuruston asukkaista, nuorista ja trendikkäistä tallinnalaisista ja luovien alojen työntekijöistä. Telliskivi on muutaman minuutin kävelymatkan päässä, mutta tähän kahvilaan ei turistit ole vielä löytäneet tietänsä.

Ristikheinä

Ristikheinä on erityisesti tunnettu aamupalastaan sekä leivoksista, mutta myös salaatit, keitot sekä pääruuat ovat oikein herkullisia. Hintataso on kahvilassa on hyvin kohtuullinen ja lounasaikaan päivän keitosta pääsee nautiskelemaan 3-3,5 euron hintaan. Kaikki pääruuat maksavat alle kympin, joten syöminen pitkän kaavan mukaan ei paljon lompakkoa rokota. Ristikheinä Kohvikissa pääsee aistimaan trendikkään ja boheemin Pohjois-Tallinnan tunnelmaa. Mikäli Telliskivi alkaa olla jo tuttu, kannattaa seuraavaksi suunnata hiukan pidemmälle. Pelgulinnan alue on arkkitehtuuriltaan mielenkiintoinen ja myös asukaskunta on värikästä. Kaduilla törmää niin hipsteri -nuoriin, venäläisiin mummoihin kuin nuoriin lapsiperheisiinkin, mutta harvemmin turisteihin. Ristikheinä Kohvikin leivoksia voi myös nauttia Balti Jaama Turgilta löytyvässä puodissa.

Katso myös, mitä kirjoitimme Pelgulinnasta löytyvistä muista ravintoloista:

Aukioloajat:

Ma-Pe 8.00 – 21.00

La – Su 09.00 – 19.00

Nettisivut: www.ristikheinakohvik.ee

Osoite: Ristiku 57

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?