Rae Meierei


Rae Meierei on mielenkiintoinen konseptiravintola Tallinnan vanhan kaupungin sydämessä, kivenheiton päässä Raatihuoneentorilta. Teollisuustyyliin sisustettu valtava, 350-paikkainen ravintola on hauskoja yksityiskohtia täynnä. Ravintolan sydän on sen keskelle sijoittuva avokeittiö. Rae Meierei ei ole pelkästään ravintola, vaan tilassa toimii lisäksi ravintolan oma juustotehdas, panimo sekä vodkamuseo. Kyseessä on siis todellinen elämyskeskus, jonka veroista ei löydy toista ainakaan Baltiasta tai Skandinavian alueelta.

 

Ravintolan sisustukseen on panostettu huolella ja valtavassa, mutta kodikkaassa tilassa riittää ihmeteltävää. Suurinta salia ympäröivät kattoon saakka kurottelevat viinihyllyt ja seiniltä voi löytää taidetta sekä erikoisia yksityiskohtia.

 

Rae Meierei

 

Rae Meierein menusta vastaavat Dmitri Rooz ja Mihkel Kalbus. Molemmat miehet ovat Viron ravintolamaailmassa ansioituneita ja arvostettuja tekijöitä. Heidän luotsaamaltaan listalta löytyy yli 60 erilaista annosta. Menu painottuu rustiikkiseen ja kotoisaan ruokaan maailman ruokatrendejä unohtamatta. Ravintola hankkii raaka-aineensa pieniltä virolaisilta tuottajilta. Menussa näkyy tietysti myös vahvasti oman juustotehtaan tuotteet. Annoksissa on panostettu siihen, että sieltä löytyy erinomaisia kasvisruokavaihtoehtoja mehukkaita pihvejä ja muita lihavaihtoehtoja unohtamatta. Rae Meierein menusta löytyy maistuvat vaihtoehdot niin kasvisruokaa noudattavalle kuin hyvää liharuokaa arvostavalle. Ravintola on myös hyvin tarkka siitä, minkälaista lihaa se tarjoaa ja valitsee farmit suosien pientuottajia. Annosten maut ovat puhtaita ja yksinkertaisia. Maustamisessa suositaan yrttejä ja pyritään päästämään laadukas raaka-aine vastaamaan makuelämyksestä.

 

Rae Meierei

 

Rae Meiereissä vieraillessa on suorastaan pakko maistaa ravintolan oman juustotehtaan raakamaidosta valmistettuja juustoja. Ravintolasta kerrotaan, että heidän kokkinsa ovat käyneet italialaisen juustomestarin Massimo Mercandinon opeissa. Joka päivä ravintolan juustotehtaassa valmistuvat tuoreet erät muun muassa mozzarellaa, ricottaa ja halloumia.  Juustoja voi myös ostaa ravintolasta mukaan kotiin viemisiksi. Punaviinilasillisen kanssa maistuu esimerkiksi talon oma ricotta-juusto uunilämpimän focaccian kanssa.

 

Rae Meierei

 

Rae Meiereissä juomalista on vähintäänkin yhtä vaikuttava kuin sen ruokalista. Viinejä löytyy huikea 130 eri viinin valikoima, jossa on mukana niin paikallisia viinejä kuin ympäri maailmaa valikoituja juomia. Koktaileista vastaa ravintolassa niille omistettu baari. Rae Meierein laadukkaissa koktaileissa osa on tehty omien oluiden pohjalle. Suurin osa juomissa käytetyistä raaka-aineista onkin heidän itse valmistamaa, joten jokainen juoma on todellista käsityötä. Omien signature-koktailien lisäksi Rae Meierein baarimikot osaavat loihtia noin 50 erilaista alkoholillista tai -holitonta drinkkiä. Valikoima ei siis varmasti lopu kesken.   

 

Rae Meierei kuuluu samaan ryhmään alakerrasta löytyvän Beer Housen sekä merirosvoravintola Korsaarin kanssa. Lisäksi ryhmään kuuluu ravintola Farm ja kahvila-konditoria Rukis. Kaikki ryhmän ravintolat ovat kokeilemisen arvoisia ja tarjoavat elämyksiä ruuan lisäksi sisustuksella ja ilmapiirillään.

 

Lue, mitä kirjoitimme Farm-ravintolasta täältä!

Lue, mitä kirjoitimme Rukis kahvila-konditoriasta täältä!

Lue, mitä kirjoitimme Korsaar -ravintolasta täältä!

 

 

Nettisivut: raemeierei.ee

 

Osoite: Dunkri 5

 

Aukioloajat:

Ke ja To 17.00-00.00

Pe 15.00-00.00

La 12.00-00.00

Su 12.00-23.00

 

Maanantaisin ja tiistaisin ravintola on suljettu.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?