Tallinnan vanhat torit

Tallinnan vanhat torit

Juustoa, hedelmää, marjaa, lihaa ja paljon paljon muuta. Niistä on Tallinnan torit tehty. Jos oleskelet Tallinnassa pidemmän aikaa tai vaikka olisit vain käymässä, kannattaa ruokaa rakastavan ehdottomasti käydä Tallinnan toreilla. Tuotteet tulevat suoraan tiloilta ja hinnat ovat todellakin sen mukaiset.

Keskturg

Keskturg on selkeästi edullinen ja heiltä löytyy aika huikea valikoima lihaa, vihanneksia ja marjoja. Ihan keskustassa sijaitseva tori on hieman itä-eurooppalaistyylinen, mutta se näkyy myös törkeän edullisissa hinnoissa, joten pikku epäsiisteyden takia ei kannata lähteä nipottamaan. Esim. Naudanjauheliha maksaa 3,60€/kg. Parasta Tallinnassa suosittelee myös katsastamaan juustot ja pähkinät torilta. Elintarvikkeiden hamstraus hetki kannattaa sijoittaa aamupäivälle jolloin kaikki on suhtkoht tuoretta.

Paikan päälle pääsee joko kävellen (n.15min vanhasta kaupungista) tai esim. Sporalla 4 (keskturg). Lisää infoa torista täältä.

Nõmme turg

Nõmmen torilta saa tuoretta tavaraa ympäri vuoden. Kaikki on siististi esillä ja myös paikalliset nauttivat täällä käymisestä. Iso osa elintarvikkeista on paikallisilta tuottajilta ja monet kokeneemmat tori kiertelijät kertovatkin Nõmmen torilta löytyvän Tallinnan parhaat taimet ja kukat.

Viru Keskukselta bussi 36 vie kätevästi perille reilussa 20 minuutissa. Lisää infoa torista täältä.

WP_20160723_024