Balti Jaama Turg


Monien ensimmäisten Tallinnan matkojen muistojen joukkoon kuuluu olennaisesti vierailu Mustamäen torilla. Sieltä ostettiin cd-levyjä, piraattituotteita, kristalliastioita ja kaikennäköistä tavaraa, mikä lahden toisella puolella oli vähintäänkin puolet kalliimpaa. Edelleenkin Tallinnasta löytyy monta elinvoimaista toria, tosin piraattituotteet ja poltetut cd-levyt ovat vaihtuneet virolaisiksi käsitöiksi, design-tuotteiksi ja trendikkäiksi ruokakojuiksi. Listasimme tämän päivän Tallinnan parhaat torit ja ostoskadut.

  1. Balti Jaama Turg on entisen kalatorin paikalle noussut moderni tori. Sen alakerrasta löytyy vihannes- ja hedelmäosasto, siistit ja kattavan valikoiman omaavat kala- sekä lihakauppa ja muutamia erikoiskauppoja. Lisäksi alakerrasta löytyy erinomainen ruokakatu, jossa on hyvin edustettuna eri maiden keittiöt. Balti Jaama Turgin ylemmistä kerroksista löytyy design-puoteja, käsityöläismyyjiä, kirpputoreja, vintageliikkeitä sekä antiikkikauppoja. Balti Jaama Turg on ehdottomasti Tallinnan torien eliittiä. Saman katon alta löytyy paljon nähtävää ja ostettavaa sekä herkullisia ravintoloita.
  2. Tallinnan keskustori eli Keskturg edustaa perinteisempää ruokatoria. Lyhyen matkan päässä Stockmannilta sijaitsevan tori henkii vanhan ajan toritunnelmaa. Keskturgilta löytyy elintarvikkeita ja tuoretuotteita laajalla skaalalla ja edulliseen hintaan. 
  3. Nõmme Market kuuluu myös perinteisiin toreihin. Jo yli sata vuotta toiminnassa olleelta torilta saa tuoreiden kasvisten sekä hedelmien lisäksi taimia ja kukkia. Nõmmen kaupunginosa on kaunis ja paikalle pääsee kätevästi bussilla nro 36, joka lähtee Viru keskuksesta.
  4. Depoo Turg on Balti jaaman vieressä oleva konttimarkettikeskittymä. Konteissa myydään kaikenlaista designtuotteista, CBD-kannabikseen ja neuvostoaikaiseen kirpparikamaan. Depoo Turgin parasta antia ovat kuitenkin sen ravintolat ja kahvilat, jotka yhdessä muodostavat viihtyisän oleskelualueen. 
  5. Telliskivi Loomelinnak pitää sisällään pari kauppakojua sekä muutamia pikkupuoteja sinne tänne ripoteltuna. Telliskiven tarjonnasta löytyy mm. kodinsisustusta, levykauppoja sekä design-tuotteita. 
  6. Muodista kiinnostuneen kannattaa suunnata Baltikan kortteliin, josta löytyy Baltika Groupin kaikki brändit saman katon alla. Baltikan muotikatu on tyylikäs ja usein etenkin edellisen sesongin vaatteet ovat hyvässä alennuksessa.

Ostosmahdollisuuksia Tallinnasta löytyy paljon. Kannattaakin ehdottomasti lähteä ennakkoluulottomasti vanhan kaupungin ja tunnettujen ostoskeskusten ulkopuolelle. Mielenkiintoisia liikkeitä, kadunkulmia ja ravintoloita löytyy etenkin Pohjois-Tallinnasta Kalamajan suunnasta. Vaikka poltettujen cd-levyjen ja kopiotuotteiden kauppa onkin ehtynyt, nykypäivän Tallinna tarjoaa laadukasta muotia, kodinsisustusta ja designia edulliseen hintaan.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?