Tallinnan vanhassa kaupungissa on tänä viikonloppuna paljon nähtävää ja tehtävää. Torstaina 30.5. alkavat nimittäin Tallinnan vanhan kaupungin päivät, joiden myötä mukulakiviset kadut, historialliset  rakennukset ja Raatihuoneentori täyttyvät erilaisista tapahtumista ja konserteista. Vanhan kaupungin päivät ovat perinteinen tapahtuma, jossa juhlitaan Tallinnan kulttuuriperintöä ja vaalitaan yhteisöllisyyttä. Jo vuodesta 1982 saakka järjestetty tapahtuma on ilmainen ja sisältää useita näytöksiä, esityksiä, urheilutapahtumia ja työpajoja, joissa voi tutustua Tallinnan vanhan kaupungin värikkääseen ja tarinoita täynnä olevaan historiaan. Vanhan kaupungin päivät avaavat Tallinnan kesäkauden.

Nelipäiväinen juhlan avaa Tallinnan pormestarin puhe ja rumpuesitys, joka symboloi 15. kesäkuuta vuonna 1215 käytyä Lyndanisen taistelua. Lyndanisen taistelu käytiin virolaisten ja tanskalaisten kesken. Virolaisten kovasta kamppailusta huolimatta taistelu kääntyi tanskalaisten voitoksi. Alueelle rakennettiin Tanskan vallan vakiinnuttua Taani linn, joka tarkoittaa Tanskan kaupunkia ja joka myöhemmin vakiintui Tallinnaksi. Illan aikana saadaan myös nauttia Ewert and the Two Dragons bändin konsertista. Raatihuoneentorilla on tapahtuman aikana käynnissä myös käsityö- ja taidemarkkinat.

Neljän päivän aikana kuullaan useiden live-musiikkiesitysten lisäksi kertomuksia Tallinnan historiasta ja nähdään muun muassa turnajaisnäytös, jossa palataan keskiaikaan peitsitaistelun muodossa. Lisäksi luvassa on myös kukkaloistoa nimittäin Tallin Lilleball tuo näyttäviä kukista valmistettuja mitä mielikuvituksellisempia asuja Raatihuoneentorille kansan ihmeteltäväksi sunnuntaina.

Lue lisää Tallinnan vanhan kaupungin päivien (to 30.5.- su 2.6.2019) ohjelmistosta osoitteesta: https://vanalinnapaevad.ee/programm2019/


©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?