Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarha


 

Tallinnan eläintarha sijaitsee bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta Saku Suurhallin ja Rocca Al Maren lähellä. Alun perin tarha perustettiin vuonna 1939 Kadriorgin puistoon, kun Viron ammuntamaajoukkue sai maailmanmestaruutensa johdosta lahjaksi ilveksenpoikasen. Eläintarhaan hankittiin myös muita asukkeja, ja siitä tuli yleisömenestys. 80-luvulla tarha siirrettiin nykyiselle paikalleen, ja se on edelleen Viron ainoa eläintarha. Tarha on myös mukana monessa eläintensuojeluohjelmassa.

 

 

Lajimäärä Tallinnan eläintarhassa on suuri: 89 hehtaarin alueella on viitisen sataa eri eläinlajia selkärangattomista petoeläimiin. Tarhasta löytyy sellaisiakin eläimiä, jotka ovat Suomen tarhoissa harvinaisia, kuten norsuja ja jääkarhuja. Tallinnan eläintarhassa on myös vuonna 2016 syntynyt jääkarhunpoikanen Aron, sekä 2013 syntynyt Nora. Lapsiasiakkaita varten paikasta löytyy oma lasten eläintarha, jossa pääsee silittämään ja syöttämään kilteimpiä eläimiä. Lasten eläintarha sijaitsee ympäristökasvatuskeskuksen yhteydessä.
 

 

Tallinnan eläintarhaan on kaksi sisäänkäyntiä: pohjoisportti on Rocca Al Maren puolella Paldinski mnt:llä, länsiportti Õismäen puolella Ehitajate teellä.
 
Liput ovat talvikaudella aikuisille 5€ ja lapsille, opiskelijoille sekä eläkeläisille 3€. Kesäkaudella toukokuusta syyskuun loppuun liput ovat vastaavasti 8€ ja 5€. Perhelipun kahdelle aikuiselle ja kolmellealle 17-v. kouluikäiselle lapselle kustantaa 13/20€ riippuen kaudesta.
 
Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan sekä myös tarhan osasta riippuen, joten suosittelemme tarkistamaan ajankohtaisen tilanteen eläintarhan nettisivuilta.

 

Tallinnan eläintarha
Paldiski mnt. 145 / Ehitajate tee 150
 
+372 6943 300
Eläintarhan nettisivut