Historiasta ja kauniista merimaisemista kiinnostuneen kannattaa suunnata pari kilometriä keskustasta Piritan suuntaan. Pirita tien varteen avattiin elokuussa 2018 vaikuttava muistomerkki kommunismien uhreille.
Muistomerkki koostuu 200 metriä pitkästä käytävästä sekä aukiosta, jota ympäröi koristeomenapuut. Käytävän mustanpuhuviin seinämiin on kirjailtu yli 22 000 kommunismin vuoksi henkensä menettäneen henkilön nimeä. Suunnittelijoiden mukaan mereltä päin kohoava käytävä symboloi uhrien kärsimysmatkaa. Suurin osa heistä kuoli kaukana kotoaan muun muassa Siperiassa ja heidän hautapaikkansa on tuntematon. Muistomerkki on virolaisen arkkitehtitoimisto JVR:n käsialaa ja osa Viron 100-vuotis juhlallisuuksia.
Paikalle kannattaa poiketa kiireettä, sillä vieressä on myös muuta nähtävää. Kommunismien uhrien muistomerkki on rakennettu toisessa maailmansodassa neuvostovallan puolesta kaatuneiden muistomerkin sekä vanhan saksalaissotilaiden hautausmaan välittömään läheisyyteen. Lisäksi vieressä on myös Eesti Ajaloomuuseum, eli Viron historiaa käsittelevä museo sekä Viron elokuvamuseo.
Toisessa maailmansodassa neuvostovallan puolesta kaatuneiden muistomerkki on arkkitehti Allan Murdmaan ja kuvanveistäjä Matti Varikin 1970-luvulla suunnittelema massiivinen, useista osista koostuva teos. Keskiössä on 35 metriä pitkä obeliski sekä näyttävä betoninen seremoniakenttä, joka avautuu merelle päin. Vaikka muistomerkin betonirakenteet ovat kuluneet ja varoituskyltit kieltävät seremoniakentälle menon, on se paikallisten suosima näköalapaikka. Mahtipontiset betonirakenteet ja vieressä aukeava Tallinnanlahti on ehdottomasti näkemisen arvoinen.
Keskustasta paikalle pääsee kätevästi busseilla 1A, 5, 8 ja 34A. Lähin pysäkki on Maarjamägi.