Pööbel

Pööbel

Pööbel on vanhankaupungin lounaispuolella, Toompean mäen juurella sijaitseva pubityylinen ravintola. Kiinteistössä toimi aiemmin Viron suurimman viikkolehden, Maalehen, toimitus ja nykyään vanha puutalo on remontoitu viihtyisäksi istuskelupaikaksi. Eritysen kiinnostavan Pööbelistä tekee paikan erikoisolutvalikoima, josta löytyy testattavaksi niin virolaisia kuin ulkomaisiakin vaihtoehtoja.
 

 
Halkopinoin, kirjahyllyin ja kattomaalauksin sisustettu Pööbel yhdistää tyylikkäästi perinteistä pubitunnelmaa ja modernimpaa teollisuushenkeä, ja se lukeutuukin yksiin Tallinnan uudemmista trendibaareista. Pööbeliä tosin eivät kansoita niinkään turistilaumat, vaan ravintola on etenkin paikallisten suosiossa – asia, joka voidaan aina laskea positiiviseksi piirteeksi.
 
Kaikenlainen koreilu loistaa Pööbelissä poissaolollaan, vaikka miljöö onkin tarkoin suunniteltu. Ehkä juuri siksi paikan asiakaskunta tuntuukin olevan niin laaja: teeskentelemätön tunnelma sopii niin drinkkilasien ääressä viihtyvälle ystäväporukalle, kuin paikalliselle oluenystävällekin.
 

 
Pööbelin menusta löytyy ruokia niin drinkkien ohessa naposteltavaksi, kuin pitkän kaavankin mukaan nautittavaksi. Ruokalista yhdistelee perinteisiä virolaisia makuja sekä klassikoita maailmalta, eivätkä hinnat todellakaan päätä huimaa: listan kalleinkin pääruoka kustantaa alle kymmenen euroa.
 
Usein erikoisoluisiin keskittyneissä ravintoloissa siiderin ystävällä ei ole paljoakaan valinnanvaraa, mutta Pööbel on ilahduttavasti ottanut juomalistalleen myös valikoiman erikoissiidereitä. Henkilökunta tekee myös erittäin hyviä drinkkejä, vaikka niitä ei erikseen listalla mainitakaan.

 

Pööbel
Toompuiestee 16
 
Aukiolo:
ti-to: 12-23
pe-la: 12-02
su-ma: 12-21
 
+372 601 77 70
Ravintolan nettisivut