Olde Hansa


Olde Hansa on ainakin suomalaisten keskuudessa Tallinnan tunnetuin ravintola ja maamerkki. Keskiaikainen perinneravintola on sitä ihan ansaitusti. Tähän vuoden aikaan, kun ulkona on pimeä ja kylmä ja historiaa henkivän kaupungin sydämessä, Olde Hansan nurkan takana käy kova kuhina Raatihuoneenaukion joulutorilla, pistäytyminen tähän suosittuun ravintolaan on paikallaan.

 

Olde Hansa

 

Olde Hansa ottaa keskiaikaisuuden teeman tosissaan ja ravintolassa ei tarjoilla mitään, mitä ei keskiajalla ollut jo olemassa. Coca-colaa on siis turha pyytää ruokajuomaksi. Ravintolan hämärä valaistus antaa viitteitä siitä, miltä on tuntunut viettää iltaa ja syödä illallista aikana, jolloin pärekynttilät ovat hoitaneet valaistuksen ja talojen paksujen kiviseinien sisällä lämpöä on tuonut ainoastaan tulisija, seura ja snapsit.

 

Ravintolan pitkiä pöytiä katsellessa ei voi välttyä miettimästä, että samanlaisten seinien sisällä ovat aikoinaan lepuuttaneet jalkojaan ja mieltään kenties entisajan hansakauppiaat. Olde Hansa kuvailee olevansa rikkaan kauppiaan vieraanvarainen koti. Tällaisessa paikassa tuoppiensa äärellä rentoutuivat ja täyttivät vatsansa mahdollisesti hyvinkin pitkän takaa tulleet kauppiaat löydettyään tiensä tänne pohjolaan.

 

Olde Hansa

 

Olde Hansa panostaa tunnelmaan ja on uskollinen historialleen. Sisällä on hämärää, miltei pimeää ja kynttilöiden sekä ruuan tuoksu saavat vieraat tuntemaan itsensä tervetulleeksi. Keskiaikaisiin asuihin pukeutuneet tarjoilijat ottavat vierailijat vastaan ystävällisesti ja johdattavat pöytään. Tarjoilijat ovat ammattitaitoisia ja erityisen vihkiytyneitä rooliinsa tämän perinteikkään ravintolan sanansaattajina. Talossa noudatetaan Hansaliiton tapoja ja palveluskunta, eli tarjoilijat toimivat vierailijoiden oppaana johdattaen sinut 1400-luvulle. Ravintolassa kaikki yksityiskohdat ja aisteilla havaittavat kokemukset, niin ruoka kuin sisustuskin, on tehty ja mietitty aikakauden mukaan, jotta elämys olisi mahdollisimman autenttinen. Olde Hansan palveluskunta puhuu sujuvasti suomea, joten asiointi sujuu sutjakkaasti myös omalla äidinkielellään.

Olde Hansa

 

Olde Hansan menu ei tee poikkeusta ravintolan linjaan ja kaikki annokset on tehty tutkimalla keskiaikaisia reseptejä ja valmistamalla annokset niiden mukaisesti. Listalta löytyy riista- ja liharuokia, tuoretta kalaa ja lintua sekä annoksia lapsille. Olde Hansalla on oma juhlasyöminki -menu, joka sopii erityisesti isommille porukoille. Juhlasyöminkiin kuuluu 17 eri ruokaa ja se maksaa 42 euroa per ruokailija. Joulun alla ravintola tarjoilee myös erityistä joulunvietto -menua, johon kuuluu myös 17 eri ruokaa niin ikään 42 euron hintaan per ruokailija. Oluen ystäville löytyy useita käsintehtyjä oluita. Myös talon omat yrttiakvatiitit ovat maistamisen arvoisia.

 

Olde Hansan yhteydessä toimii lisäksi kauppa, josta voi ostaa makeisia, lasi- ja keramiikkatuotteita sekä nahasta ja metallista valmistettuja matkamuistoja. Olde Hansan perustaja on muuten suomalainen ravintoloitsija Aure Hakomaa. Ravintola on ollut toiminnassa jo yli 20 vuotta.

 

Vaikka ravintola ei varsinaisesti kuulu Tallinnan salatuimpiin helmiin, kannattaa siellä ainakin kerran kaupungissa vieraillessaan käydä. Olde Hansa tarjoaa kokemisen arvoisen elämyksen ja aikamatkan keskiajalle.

 

Nettisivut: www.oldehansa.ee

 

Osoite: Vanaturg 1

 

Olde Hansa on avoinna joka päivä klo 11.00 – 00.00©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?