EKKM

Tallinnan nykytaiteen museo sijaitsee laivamatkustajia ajatellen optimaalisessa paikassa ja mikä parasta, näyttelyihin pääsee tutustumaan aivan ilmaiseksi! Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum eli EKKM sijaitsee ihan Linnahallin ja Kultuuri Katelin vieressä, lyhyen kävelymatkan päässä Tallinnan A-terminaalista. Museon alakerrassa on myös viihtyisä kahvila terasseineen.

Rakennus, mihin EKKM on sijoittunut ei ehkä ihan heti tuo mieleen nykytaiteen museota ja sen arkkitehtuuri on kaukana vaikkapa Kiasman modernista tyylistä. Näyttelytilat on rakennettu vanhaan, ulkoapäin hiukan ränsistyneeseen tornimaiseen rakennukseen. Katolla komeilee häkistä taiteiltu taloa esittävä figuuri, jonka moni on saattanut bongata satamaan tullessa tai mennessä. Ihan heti ei arvaisi, että siinä sijaitsee nykytaiteen museo. Sisään astuessa ensimmäisenä tulee vastaan museon viihtyisä kahvila, josta mennään sisään itse näyttelytiloihin. Näyttelyt rakennetaan kolmeen kerrokseen ja jopa rakennuksen katolle.

EKKM

Tällä hetkellä EKKM:ssä on meneillään näyttely nimeltään False Vacationer (27.4.-16.6.2019). Sigrid Viirin näyttely pohtii työn ja vapaa-ajan hämärtyneitä rajoja nykypäivän työelämässä. Modernin työelämän koukerot ulottuvat nykyään monesti kaikkialle ihmisen elämään ja myös vapaa-aikana odotetaan sitä, että olemisessa ja tekemisessä on jokin päämäärä. Tämä näyttely on hienosti toteutettu ja onnistuu luomaan unenomaisia visuaalisesti miellyttäviä kokemuksia museon kolmeen kerrokseen. Aihe on ajankohtainen ja samaistuttava varmasti monelle meistä arjen ahertajista.

EKKM

Vaikka rakennus näyttääkin parhaat päivänsä nähneeltä ja kolkolta, sopivat tilat erinomaisesti näyttelykokonaisuuden rakentamiseen. Tila on tarpeeksi pieni, jotta sinne saa rakennettua intiimin kokonaisuuden. Kerrokset jakavat tilaa ja antavat mahdollisuuden jaksottaa tarinan kerrontaa.

EKKM on auki aina huhtikuusta joulukuuhun. Alkuvuoden museo huilaa ja suunnittelee tulevaa kautta. Näyttelyitä museossa on noin neljä kautta kohden, joten säännölliselle Tallinnan matkaajalle uutta nähtävää riittää joka reissulle jos hyvin sattuu. Museoon on helppo piipahtaa vaikkapa suoraan laivasta ja maksuton sisäänpääsy alentaa entisestään rimaa spontaaniin vierailuun. Kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää tämä maksuton kulttuuri- ja taidekokemus!

EKKM:n läheltä löytyy myös puutarhamainen illanviettopaikka PADA, suosittu ravintola Umami ja Tallinnan ravintoloiden parhaimmistoon kuuluva Kohvik Moon.

Osoite: Pohja pst. 35

Aukioloajat:

Ti-Su 12.00 – 19.00

Avoinna  huhtikuusta joulukuuhun

Nettisivut:  www.ekkm.ee

EKKM
EKKM
EKKM
EKKM

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?