LvLup!


LVLup! on todella mielenkiintoinen ja ainakin Baltian alueella ainutlaatuinen interaktiivinen videopelimuseo. Syyskuussa avatussa LVLup!:ssa on kattava valikoima videopelejä, joiden historiaan kävijä voi tutustua pelejä samalla pelaten. Museosta löytyy konsolipelien harvinaisuuksia vuosien takaa ja lisäksi myös joitain nykyaikaisempia pelilaitteita. Museo on suunnattu paikallisille nuorille, turisteille ja lapsiperheille hauskaksi ja turvalliseksi ajanvietto paikaksi. Myös nostalgian nälkäinen 80-luvulla nuoruuttaan viettänyt aikuinen viihtyy paikassa tovin jos toisenkin. Erityisen hauskaa on se, että tässä museossa ei tarvitse tyytyä pelkkään katseluun vaan suurinta osaa peleistä saa kokeilla ja pelata muutamia harvinaislaatuisempia pelejä lukuun ottamatta.

 

LvLup!

 

LVLup! on sisustettu 80-luvun tyyliin. Tila on jaettu lukuisiin “olohuoneisiin”, joissa kävijä voi istahtaa sohvalle kavereineen ja pelata vaikkapa Nintendoa tai Pleikkaria. Olohuoneiden hyllyiltä voi bongata kaikenlaista ajankuvaan sopivaa tavaraa sekä arvokkaampia pelejä, joihin ei joka päivä törmää. Jokaisesta kodista 80-luvulla löytyi lienee esimerkiksi kasettirulla, jossa joko autenttisia tai nauhoitettuja kasetteja säilytettiin. Myös Ninja Turtlesit jossain muodossa taisi olla enemmän sääntö kuin poikkeus tuon ajan kodeissa. Vanhanaikaiset televisiot ja kuvaputket ovat oma kategoriansa tämän museon valikoimassa. Nähtävää ja ihmeteltävää riittää, vaikka ei peleistä erityisen innostunut olisikaan.

 

LvLup!

 

Lauantai-iltapäivällä LVLup!:iin on kokoontunut kiitettävä määrä nuoria pelailemaan ja viettämään aikaa. Tunnelma on rauhallinen ja suurin osa on keskittynyt oman pelinsä ääreen. Paikka on tarpeeksi iso, jotta eri porukat voivat vetäytyä omaan rauhaansa museon olohuoneisiin. Kotimainen ympäristö on viihtyisä ja rento. LVLup! on helposti lähestyttävä paikka, jossa ei tarvitse turhaan jännittää. Museossa maksetaan sen mukaan, kuinka kauan siellä viettää aikaa. Ensimmäinen tunti maksaa viikolla neljä ja viikonloppuna viisi euroa. Hintaan kuuluu kaikilla peleillä pelaaminen, joten ajanviettopaikkana ja museona LVLup! on varsin edullinen.

LvLup!

 

LVLup! sopii erityisesti tietysti peleistä ja niiden historiasta kiinnostuneille, perheille, nuorisolle ja kenelle tahansa, kuka haluaa kokea aikamatkan 80-luvulle. Tilan voi myös varata yksityiskäyttöön vaikkapa kaveriporukan juhlia tai työpaikan virkistäytymispäivää varten. Museo sijaitsee Arsi Majassa, joka on taiteelle ja muulle kulttuuri toiminnalle omistettu rakennus. Sen kerroksista löytyy useiden taiteilijoiden työtiloja ja siellä järjestetään usein taidenäyttelyitä sekä myyjäisiä. Alue on koostuu erilaisista teollisuusrakennuksista ja saattaa ensisilmäykseltä näyttää hylätyltä paikalta. Kannattaa kuitenkin rohkeasti kävellä peremmälle, niin löydät kaikenlaista mielenkiintoista toimintaa rakennusten uumenista.

 

Paikalle pääsee parhaiten ratikoilla 3 ja 4 sekä busseilla 36 ja 18.

 

Osoite: Pärnu mnt. 154

 

Aukioloajat:

 

Ma – To 15.00 – 20.00

Pe – La 15.00 – 22.00

Su 15.00 – 18.00

 

Maanantaisin museo on suljettu.

 

 

LVLup!:n Facebook -sivut: www.facebook.com/lvlupmuseum

LvLup!

LvLup!

LvLup!

LvLup!

LvLup!©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?