Noya

Noya on Rottermannin korttelissa sijaitseva japanilainen ravintola. Noya kuvailee annoksiensa kunnioittavan japanilaisen keittiön periaatteita, mutta tuovansa mukaan pohjoisen keittiön puhtaita raaka-aineita. Ravintola pyrkii tuomaan parhaat puolet esille molemmista keittiöistä käyttäen pohjoisia tuotteita ja japanilaisia ruuan laiton tekniikoita. Noyassa raaka-aineet ovat pääosassa ja annoksissa pyritään yksinkertaisuuteen ennemmin, kuin liialliseen raaka-aineiden työstämiseen ja maustamiseen. Noyan kala tulee tuoreena Norjasta ja Japanista. Ravintolassa tarjoiltu liha on virolaista alkuperää lukuunottamatta Wagyu -liha, joka tulee Uudesta-Seelannista. Vähemmän on enemmän, kuuluu ravintolan motto.


Noya

Noyasta kerrotaan, että lapset ovat tervetulleita ravintolaan nauttimaan ruuasta ja tunnelmasta, kunhan ravintolaetiketti on hallussa. He myös kertovat menussaan, että eivät tarjoile erikseen annoksia lapsille. Tämä on lienee ravintolan hienovarainen tapa vihjata, että Noya ei ole perheravintola sanan täsmällisessä merkityksessä. Ravintolassa panostetaan ruokailukokemukseen ja myös kännyköiden sekä muiden laitteiden käyttöön liittyen ohjeistetaan olemaan käyttämättä kaiutin toimintoa tai muuten häiritseviä ääniä. 


Ravintolan menu koostuu pöytäseureen kesken jaettavista annoksista sekä erityisestä Tatami -huoneen menusta. Lisäksi tarjolla on viiden, seitsemän ja yhdeksän ruokalajin maistelumenuut, joita voi tilata pöytäseurueille. Kullekin maistelumenuvaihtoehdoille voi valita siihen suunnitellun viinipaketin. Tatami -huoneessa voi kokea todellisen japanilaisen ravintolan tunnelman, sillä Tatami-listalla olevat Shabu Shabu -keitto sekä Yakiniku annoksen vihannekset sekä liha valmistetaan itse pöydässä kattilassa ja grillissä. Tatami-huoneessa ruokailu onkin hauska vaihtoehto kaveriporukan illanviettoon.

Noya

Jaettavien annosten lista koostuu tutun kuuloisista japanilaisista ruoka-annoksista, kuten sushista, tempurasta, misokeitosta ja painottuen kalaruokiin. Menusta löytyy myös hyvä valikoima liharuokia, jotka eivät ole tyypillisiä perinteiselle japanilaiselle keittiölle, kuten hampurilainen ja striploin -pihvi. Molemmat on tehty Wagyu-naudanlihasta. Yllättävän elementin listaan tuovat tacot, jotka on tehty pohjoismaiseen tyyliin käyttämällä täytteenä muun muassa kaalta lisukkeena. Täytteiksi tacoihin voi valita possua, grillattua kanaa, jättikatkaravunpyrstöä tai karamellisoituja kasviksia. Lisäksi tarjolla on japanilaistyylisiä salaatteja sekä tietysti ramen-keittoa.


Ravintolan nettisivut: noya.ee

Osoite: Rotermanni 18


Aukioloajat:

Ma – Ke 17.00 – 23.00

To – Pe 17.00 – 02.00

La 14.00 – 02.00

Su 14.00 – 23.00

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?