Katusekohvik

Katusekohvik

Vanhassakaupungissa, Viru-kadun varrella sijaitseva Katusekohvik on mainiosti rentoon istuskeluun sopiva ravintola. Tänne on helppo tulla hakemaan vähän murua rinnan alle, tai vaikka vain viettämään aikaa kahvikupillisen tai tuopin ääressä. Tunnelmaltaan Katuse on hyvin casual, joten ei ihme, että se onkin monen kaupunkilaisen toinen olohuone.

Ensimmäistä kertaa Katusekohvikia etsiessä saattaa joutua hetkisen ihmettelemään. Ravintolaan kuljetaan suoraan Viru-kadulta samasta ovesta kuin pikku-Rimiin, mutta tämän jälkeen on laskeuduttava portaat alakertaan, ja otettava sieltä hissi rakennuksen ylimpään kerrokseen. Perillä ravintola jakautuu kahteen eri puoleen: itse ravintola-kahvilapuoleen hissin oikealla puolella, ja vasemmalla olevaan vesipiippupuoleen. Toisinaan avoinna on myös erillinen lounge. Ravintolan puolella on myös oma kattoterassi, jonka pöydistä avautuu hieno näköala Viru-kadun yli lintuperspektiivistä.

Katusekohvikin ruokalistalta löytyy annoksia pienempään ja suurempaan nälkään, sekä myöskin drinkkien ohessa naposteltavaksi. Kokemuksemme mukaan tarjottavat ovat erittäin maukkaita ja sopivat juurikin tähän konseptiin, jossa paikalle poiketaan viihtymään yhdessä ystävien kanssa. Varsinaista ravintolaillallista varten Katuse ei kuitenkaan ole ehkä se paras valinta, sillä ravintola on tosiaan enemmän ajanvietto- kuin ruokaelämyspaikka. Rentoon hengailuun, ystävien tapaamiseen tai tuopilliseen kattoterassimaisemissa Katusekohvik on kuitenkin nappivalinta.

 

Katusekohvik

Viru 13/15, 4. kerros
p. +372 644 0145
www.katusekohvik.ee

Aukioloajat:
Su-to: 10-02
Pe-la: 10-04