Kathareninthal

Katharinenthal Kohvik on perinteikäs kahvila aivan Kadriorgin puiston laidalla. Historiallinen kahvila on oivallinen paikka nauttia päiväkahvit tai pientä suolaista vaikkapa puistossa kävelyn jälkeen. Katharinenthal sijaitsee ihan joutsenlammen vieressä ja sen ikkunoista tai terassilta on mukava ihailla maisemia ja seurata ohi kulkevia ihmisiä..

Kahvila leipoo ja valmistaa kaikki tuotteet paikan päällä keittiössä. Tarjolla on värikkäitä macaron-leivoksia useissa eri mauissa, Brita-kakkua, Pavlovaa, kardemumma- ja kanelipiirakkaa, suklaakakkua ja jos jonkinlaista herkkua, jotka saavat veden herahtamaan kielelle. Suolaisesta valikoimasta löytyy erilaisia piirakoita, quichea sekä voileipiä. Kaikkia leivonnaisia, kakkuja sekä piirakoita voi myös ostaa kotiin viemiseksi.

Kathareninthal


Ehdottomasti parasta Katharinenthalissa on sen sijainti. Vieressä on upea Kadriorgin palatsi ja sen ympärille levittäytyvä valtava puisto, josta löytyy muun muassa yli tuhannen ruusun istutuksia ja vesilähteitä, lampia sekä palatsia reunustava kanaali. Kahvilan ikkunoista ja terassilta on kauniit näkymät joutsenlammen ympäristöön, joka on suosittu piknik- ja kohtaamispaikka kesäisin. Myös talvella puiston ympäristö täytyy ulkoilijoista ja kun pakkanen kiristyy ja joutsenlampi jäätyy, lampeen tehdään luistinrata. Kahvilan terassi tuo kesäisin ainakin tuplaten asiakaspaikkoja muuten aika kompaktin kokoiseen kahvilaan. Katharinenthalin terassi onkin ehdottomasti Kadriorgin kaupunginosan paras kahvitteluterassi.


Lähettyviltä löytyy myös KUMU ja pienempiä virolaiseen taidehistoriaan keskittyneitä museoita ja lisäksi lasten leikkipuisto, jossa on perheen pienimmille erilaisia karuselleja ja minivuoristoratoja. Kathareninthalissa kannattaakin vierailla esimerkiksi KUMU-vierailun jälkeen nauttimassa pala kakkua ja kuohuvaa tai vaikkapa varata koko päivä puiston alueella samoiluun ja museokohteissa vierailuun. Romantiikan nälkäiselle Kathareninthal tarjoaa ihanteelliset puitteet, sillä historiaa henkivä ympäristö on omiaan fiilistelylle. Puiston ikivanhat puut, naapuruston kauniit puutalot sekä alueen kulttuuritarjonta tarjoavat tekemistä ja näkemistä niin talvella kuin kesällä. Tietysti kesäaikaan Kathareninthalin ympäristö on erityisen kaunis, kun kaupungin puutarhurit ovat pistäneet parastaan ja koko puisto on täynnä värikkäitä istutuksia ja elämästä nauttivia ihmisiä. Katharinenthalin kahvilassa vierailu puistokävelyn yhteydessä on hyvin Tallinnalainen kokemus.  


Keskustasta paikalle pääsee parhaiten raitiovaunuilla 1 ja 3.


Osoite: A. Weizenbergi 22


Nettisivut: http://katharinenthal.ee/


Aukioloajat:

Ti-Su 09.00 – 18.00

Maanantaisin kahvila on suljettu.  

Muita suosikkiravintoloitamme Kadriorgin alueella ovat:

Kadriorgissa vieraillessa kannattaa ehdottomasti käydä kävelyllä upeassa Kadriorgin puistossa ja vierailla hulppeassa palatsissa. Taiteen ja kulttuurin nälkään toimii taidemuseo KUMU.

©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?