CRU

CRU

Hotelli Cru:n yhteydessä vanhankaupungin sydämessä sijaitsee samaa nimeä kantava, tasokas ravintola. Restorani Cru:n sisäänkäynti on Viru-kadulla pienessä porttikongissa, ja sisään astuessa vaikutelma on heti tyylikäs. Aulassa vastassa on ystävällinen henkilökunta, joka auttaa asiakkaiden takit narikkaan ja ohjastaa pöytään. Hyvä palvelu onkin ehdottomasti yksi Cru:n valttikorteista.
Vanhaan rakennukseen tunnelmallisesti sisustettu ravintolatila jatkuu kellarikerrokseen asti. Kaikkein parasta Cru:ssa on silti itse ruoka: ravintola tarjoaa viimeisen päälle mietittyjä, herkullisia ja kauniita annoksia, jotka tyydyttävät vaativammankin ruokailijan makuhermot. Eikä ihme, sillä keittiömestari Dmitri Haljukov on menestynyt myös maailmalla kokkien olympialaisissa. Nälkäistä herkuttelijaa ilahduttaa myös se, että fine dining -tasoisista annoksista kalleinkin kustantaa alle 20 euroa. Täällä kannattaakin nautiskella rauhassa pitkän kaavan mukaan, sillä loppulasku ei päätä huimaa, vaikka ruoan taso on ehdottomasti Tallinnan parhaimmistoa. Viinilista on huomattavan pitkä, ja siitä löytyykin vaihtoehtoja aina perusviineistä erikoisuuksiin.

Cru on hyvä valinta tasokkaalle illalliselle, mutta edullisen hintatason ansiosta täällä poikkeaa myös arkena pienellä nautiskeluhetkellä. Pöydän varaaminen onnistuu helposti nettisivujen kautta, ja ravintola on auki joka päivä 12-23.

Web-sivut: www.crurestoran.eu

Sijainti: Viru 8