Kalamaja Vanakraami Pood


Second hand- ja vintagebuumi on noussut nopeasti suosioon Virossa. Tarjolla on paljon kirpputoreja, joista voi löytää neuvostoaikaisia aarteita ja kaikenlaista muuta mielenkiintoista menneiltä vuosikymmeniltä. Osa second hand -kaupoista tarjoaa tarkkaan valikoituja tuotteita keskittyen tietynlaisiin tyyleihin tai aikakausiin. Kirpputoreja ja vintage-liikkeitä löytyykin runsaasti ympäri kaupunkia. Trendikkäimmät suuntaavat kuitenkin Kalamajaan, johon on keskittynyt useampi laadukas ja mielenkiintoinen käytettyjen tavaroiden ja vaatteiden liike. Vanakraami on yksi Kalamajassa sijaitsevista kirpputoreista, joka myy kaikenlaista vaatetta ja tavaraa, joilla on pitkä historia.

Vanakraami on hyvin perinteinen kirpputori, jonka tarjonta on vaihtelee laidasta laitaan. Se ei ole Tallinnan second hand -liikkeistä ehkä se tyylikkäin, ja tarjolla olevan tavaran laatu vaihtelee. Se tekee Vanakraamista kuitenkin myös erityisen mielenkiintoisen, sillä myymälästä voi tehdä upeita löytöjä pilkkahintaan. Tilavan kirpputorin valikoimasta löytyy muun muassa vanhoja tauluja, astioita, vaatteita, valaisimia ja isoja huonekaluja. Eteisessä on myynnissä kirjoja muutaman kymmenen sentin hintaan ja laari, josta lukemista voi ottaa mukaansa myös ihan ilmaiseksi.

Vanakraamiin kannattaa mennä avoimin mielin ja ajan kanssa, jotta voi rauhassa katsella sen laajaa valikoimaa läpi. Parasta tässä kirpputorissa onkin juuri löytämisen ilo. Muutamalla eurolla hankittu kaunis kristalliastiasto lämmittää mieltä pitkän aikaa. Lisäksi Vankraamin huonekalu- sekä valaisintarjonnasta löytyy aika ajoin todellisia helmiä erittäin kohtuulliseen hintaan.

Osoite: Vabriku 7a

Vanakraamin Facebook-sivut: facebook.com/vanakraamipood

Muita hyviä kirpputoreja Tallinnassa ovat muun muassa Humanan liikkeet, joita löytyy useita ympäri kaupunkia. Erityisesti vintage Humanasta Tartu maanteelta voi tehdä euron päivien aikaan todellisia löytöjä. Humanan taustalla on sama organisaatio kuin UFF:ssa. Viron Uuskasutuskeskus on verrattavissa Suomen Kierrätyskeskukseen. Uuskasutuskeskuksen liikkeitä löytyy myös useita ympäri Tallinnaa.

Trendikästä vintage- ja second hand genreä edustavat Sveta Vintage sekä Fankadelik Vintage. Molempien liikkeiden valikoimat keskittyvät laadukkaisiin käytettyihin vaatteisiin sekä asusteisiin.

Lue myös, mitä kirjoitimme Sveta Vintagesta täältä!

Lue myös, mitä kirjoitimme Fankadelik Vintagesta täältä!

Sveta baarin yhteydessä toimii myös Kopli Vintaaž. Vierailustamme Kopli Vintaažiin voit lukea täältä!©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?