Grammofon


Vinyylien ystäville löytyy todellinen herkkupala vanhankaupungin keskeltä. Voorimehe kadulta, ihan Raatihuoneentorin kupeessa sijaitsevasta Grammofon -nimisestä kaupasta löytyy nimittäin kattava valikoima vanhoja tarkkaan poimittuja vinyylejä. Grammofonissa myydään levyjen lisäksi vanhoja kolikkoja, joiden historia ulottuu neuvostoaikaan ja jopa tsaarin ajoille saakka. Lisäksi aarteiden joukossa on vuosien takaisia postimerkkejä, postikortteja ja muita merkkejä sekä mitaleita. Vinyylit ovat kuitenkin ehdottomasti se juttu, jonka takia Grammofoniin kannattaa mennä vierailemaan.

Grammofon on tallinnalaisen vanhoihin kirjoihin keskittyneen kirjakauppa Raamatukoin musiikkiosasto. Raamatukoi sijaitsee Harju-kadulla ja aiemmin samassa tilassa sijainnut musiikkiosasto erotettiin omaksi myymäläkseen. Grammofonin valikoimasta löytyy musiikkia moneen makuun. Vinyylikokoelmassa on mukana neuvostoaikaisia levyjä Venäjältä, Puolasta, Unkarista ja muista entisen neuvostoliiton maista. Tarjolla on myös paljon klassista musiikkia, jazzia, poppia, rockia, erikoisempia italojulkaisuja. Kaupasta löytyy oma osasto virolaiselle tarjonnalle kuten myös länsimaalaiselle musiikille. Vinyylien keräilijä voi löytää kaupasta todellisia harvinaisuuksia ja herkkupaloja. Muun muassa harvinaisia intialaisia Bollywood-julkaisuja, psykedeelistä musiikkia vuosien takaa, saksalaista harvinaisempaa soundia ja kokeellista musiikkia eri maista.

Vinyylit on jaoteltu hyllyihin genreittäin. Mikäli on kiinnostunut jostain tietystä musiikkityylistä tai aikakaudesta, kannattaa rohkeasti jututtaa paikan myyjää, joka on hyvin perillä paikan valikoimasta kuin musiikista yleensä. Grammofonin henkilökunta kertoo valikoimasta ja suosittelee levyjä asiakkailleen oikein mielellään. Oman vinyylilevyn puhdistus onnistuu liikkeessä myös. Vinyylejä voi myös paikan päällä ennen ostopäätöksen tekemistä soittaa kahdella liikkeestä löytyvästä levysoittimella.


Lämminhenkinen myymälä on sisustettu musiikkiin liittyvin julistein, kasvein sekä muulla aiheeseen liittyvällä tilpehöörillä. Syvän oranssit seinät tuovat mieleen aikaisemmat vuosikymmenet hyvällä tavalla. Myymälässä on myös muhkea sohva, johon voi istahtaa mietiskelemään levyvalintojaan, juttelemaan myyjän tai kaupan muiden asiakkaiden kanssa tai vaikka pelaamaan erän shakkia. Suosittelemme vierailua Grammofoniin kaikille, joita vanhat vinyylit, postimerkit tai muu keräilytavara kiinnostaa. Liikkeessä on hyvä tunnelma ja sinne on helppo poiketa vanhassakaupungissa kierrellessä.

Osoite: Voorimehe 9

Aukioloajat:

Ti – Pe 12:30 – 19:00

La 12:30 – 17:00

Maanantaisin liike on suljettu.

Nettisivut: www.raamatukoi.ee©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?