Tallinn Legends

Tallinn Legends

Tallinnasta löytyy monenlaista näyttelyä ja museota, joissa voi tutustua kaupungin ja koko Viron historiaan. Toisenlainen tapa tutustua Tallinnan historiaan keskiajalla on Tallinn Legends. Museota, teatteria ja kummitustaloa yhdistelevä interaktiivinen kierros vie kävijän menneeseen yhdeksän erilaisen huoneen kautta. Näyttelijät, vahanuket, valo- ja ääniefektit sekä muut tehosteet luovat eri huoneissa ympäristön, jossa vierailija pääsee niin sanotusti ”paikan päälle” kokemaan synkän keskiajan. Matkalla tutustutaan muun muassa Neitsyttornin perustuksiin haudatun tytön tarinaan sekä ruton riehumiseen kaupungissa.

Vierailu Tallinn Legendsissä kestää noin 40 minuuttia, jonka aikana kierretään kaikki yhdeksän huonetta ja legendaa näyttelijöiden ohjastamana. Nähtävää ja koettavaa on paljon, ja aika hujahtaakin nopeasti. Vahvojen ja pelottavienkin tehosteiden takia kierros ei sovellu alle 10-vuotiaille, raskaana oleville tai epileptikoille. Varsinainen kauhutalo Tallinn Legends ei silti ole, vaikka hyytävillä jännitysmomenteilla hetkittäin leikitelläänkin, ja historian käänteet ovat usein synkkiä.

Monimuotoisuutensa vuoksi Tallinn Legendsiä on mahdotonta määritellä suoraan museoksi tai teatteriksi, eikä se pelkkä huvipuistokaan ole, sillä todellinen historia on kuitenkin keskeisessä roolissa. Näiden kaikkien yhdistäminen tekeekin paikasta mielenkiintoisen. Toteutukseen ja lavasteisiin on myös nähty paljon vaivaa. Kierrokselle voi mennä yksin tai pienessä ryhmässä, joten historiaan tutustumisen lisäksi legendojen kokeminen on myös hauskaa tekemistä esimerkiksi kaveriporukalle. Esityskieleksi voi valita myös suomen tai englannin.

 

Tallinn Legends

Kullassepa 7
p. +372 680 1169
www.tallinnlegends.com

Liput:
Aikuiset 16€
Lapset 12€

Aukioloajat:
Maanantaisin suljettu
Ti-pe: 13-18
La-su: 11-20