Rummu Karjäär


Lämpötilan kohotessa kesäisiin lukemiin pieni vilvoittelu on paikallaan. Tallinnassa löytyy useita hienoja hiekkarantoja. Tunnetuin ja ehkäpä upein ranta sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä keskustasta Piritan kaupunginosasta. Toinen todella upea kohde on Rummu Karjäär, joka sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päästä Tallinnasta Haapsalun suuntaan. Rummu Karjäär on neuvostoaikainen avolouhos, jossa työskentelivät pääosin viereisen vankilan vangit. Nyt pohjavesi on täyttänyt louhoksen ja osittain myös alueen rakennusten raunioita muodostaen alueelle ison järven, josta kurottelee pintaan jopa kolmikerroksisia rakennuksia.

Rummu Karjäär

Entinen louhos on nyt uskomattoman kirkasvetinen järvi, jonka syvyyksistä nousee vanhojen rakennusten raunioita. Syvän järven pohjassa on jos jonkinlaista rakennusjätettä ja muuta irtotavaraa. Rummu Karjäär ei ole virallinen uimaranta, mutta kesäisin lammelle kerääntyy iso joukko auringonpalvojia, uijia ja sukeltajia nauttimaan päivästä ja ihastelemaan upeita, osittain absurdin näköisiä maisemia.

Rummu Karjäär

Rummu Karjäär on paikka, joka ihastuttaa karulla kauneudellaan. Turkoosiin taittava vesi ja rakennusten rauniot luovat upean kontrastin. Samanlaista maisemaa ei helposti löydä mistään muualta. Paikka sijaitsee yksityisen omistajan maalla ja siellä ei ole palveluita, uimavalvontaa tai wc-tiloja. Uimarit kiipeilevät vedestä nousevissa raunioissa ja hyppäävät sieltä veteen. Tätä emme kuitenkaan suosittele, sillä tosiaan minkäänlaista valvontaa tai apua ei tapaturman sattuessa ole lähellä. Uiminen sen sijaan on järvessä ihan turvallista, kunhan omat uimataidot on kunnossa ja muutama kaveri mukana, mikäli tulee tilanne, että tarvitsee apua. Välillä pääsyä länsipuolella olevalle poukamalle, jossa sijaitsee kolmikerroksisen rakennuksen rauniot on pyritty tukkimaan siinä onnistumatta. Seikkailunhaluiset uimarit löytävät tiensä kyllä paikkaan.

Rummu Karjääriin voi hyvin tehdä Tallinnasta päiväretken. Matkaa sinne on Tallinnasta noin 45 kilometriä. Paikalle kannattaa mennä autolla tai taksilla. Rummuun voi mennä harrastamaan myös järjestettyä toimintaa, kuten sukellusta. Paekalda Puhkekeskus mm. järjestää erilaisia ohjattuja seikkailuretkiä alueella.  

Osoite: Sireli tanäv 11, Rummu, 76102©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?