Yleisiä saunoja löytyy Tallinnasta useita ja ne ovat suosittuja kylpemispaikkoja paikallisten keskuudessa. Yksi legendaarinen ja suosittu yleinen sauna löytyy keskustan tuntumasta Raua -kadulta. Raua Saunasta löytyy naisten- ja miesten sauna sekä useita eri kokoisia saunahuoneita, joita voi varata omaan käyttöön tuntiveloituksella. Raua tarkoittaa suomeksi rautaa. Rakennuksessa toimii kahvila, joka nimetty Kohvik Fe:ksi raudan kemiallisen merkin mukaan.


Yleisen saunan sisäänpääsymaksu on viikolla viisi  ja viikonloppuisin seitsemän euroa. Sillä hinnalla saa saunoa sydämensä kyllyydestä kaksi tuntia. Yleisen puolen saunatilan pukuhuoneet ovat siistit ja niistä löytyy lukolliset säilytyskaapit vaatteille. Pukuhuoneissa on myös hiustenkuivaajat ja iso peili, jonka edessä voi saunassa rentouduttuaan valmistautua jatkamaan matkaansa.


Yleisellä puolella tunnelma on solidaarinen ja kovimmat saunojat muistavat varmistaa ennen uuden kauhallisen heittämistä kiukaalle, ettei se ole kenellekään liikaa. Sauna ja kylpyhuone ovat isoja ja ruuhkaa ei ole. Saunoa saa ihan rauhassa varsinkin jos paikalle menee alkuillasta.

Tuntihinnalla varattavia saunahuoneita on useita eri kokoja ja tasoja. Pienimmät ovat kahden hengen saunan ja pienen suihkutilan kokoisia. Suurin sauna on varustettu isolla saunahuoneella, jossa on tv ja takka. Isoin huone soveltuu vaikkapa vapaamuotoisen kokouksen pitämiseen. Yhdestä tuntitaksalla varattavasta saunatilasta löytyy myös pieni uima-allas. Tässä huoneessa on tilava sauna johon mahtuu hyvin 4-5 hengen kaveriporukka saunomaan. Saunahuoneessa on myös kaksi suihkua ja saunomisen ohessa on mukava käydä pulahtamassa altaassa viilentymässä.

Raua Sauna ei ole fiinein spa-kokemus vaan enemmänkin arkinen sauna, joka ajaa asiansa. Se on siisti ja miellyttävä paikka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä kylpemässä, mikäli on autenttista virolaista saunakokemusta vailla. Samasta rakennuksesta löytyy lisäksi kampaamo, kahvila Fe, kauneussalonki, pesula ja kelloseppä. Tarjolla on myös saunomisen tehostamiseksi vihtoja, saunahattuja ja muuta saunatavaraa.


Raua Saunan nettisivut: http://rauasaun.ee/

Osoite: Raua 23


Aukioloajat:

Ma-Su 11.00 – 21.00

Yleisen saunan hinta Ma-To on 5 euroa. Viikonloppuna 7 euroa.

Saunahuoneet 2h/ 25-60 euroa riippuen koosta.©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?