Kalma saun


Virossa saunalla on yhtä pitkät perinteet kuin Suomessakin. Tallinnasta löytyykin useita hyviä, yleisiä saunoja. Kalma Sauna on yksi Tallinnan vanhimmista ja suosituimmista yleisista saunoista. Tämä Kalamajassa sijaitseva sauna on tarjonnut lempeitä löylyjä jo vuodesta 1928. Saunarakennusta on vuosien saatossa remontoitu useaan otteeseen, mutta se on onnistunut säilyttämään perinteikkään ilmapiirin uudistuksista huolimatta. Kalma Saunassa voi kylpeä yleisellä puolella, joka on jaettu miesten ja naisten osioihin, tai vuokrata itselleen tai ystäväporukalle yksityisen saunahuoneen.

Miesten puolen yleisessä saunassa on perinteinen puukiuas takaamassa sopivan kuumat löylyt ja tuomassa oikeanlaista tunnelmaa. Puulämmitteisestä saunasta voi välillä siirtyä tilavan pesuhuoneen puolelle viilentymään tai pulahtaa altaaseen virkistäytymään. Miehiä hemmotellaan myös pukuhuoneen puolella lämmitetyillä istuimilla ja lämpöä hohkaavalla valtavan kokoisella takalla. Naisten puolen sauna lämpenee sähkön avulla, mutta muuten puitteet eivät häviä miesten osastolle. Myös naisten puolelta löytyy pieni allas vilvoitteluun, tilava kylpytilat sekä pukuhuone, jossa lämmittävä takka loimottaa. Niin miesten kuin naisten puolelta löytyy perinteisen saunan lisäksi myös hyörysauna.

Mikäli yleinen sauna ei houkuta ja haluat nauttia kiukaan lämmöstä ylhäisessä yksinäisyydessä, perheen tai kaveriporukan kesken, Kalma Saunasta voi varata tuntiveloitteisen saunahuoneen, joita löytyy kahta eri kokoa. Isoon yksityiseen saunaan mahtuu kylpemään noin kuusi henkilöä. Isosta saunatilasta löytyy sähkölämmitteisen saunan lisäksi tilava lounge, joka on varustettu takalla ja viihtyisillä istuinryhmillä sekä pienellä altaalla. Isommassa saunahuoneessa voi järjestää vaikkapa ystäväporukan saunaillan. Pieni saunahuone soveltuu erinomaisesti yksi saunomiseen tai pariskunnille. Pienessä huoneessa on myös sähkölämmitteinen sauna, pieni lounge sekä allas virkistäytymistä varten. Yksityiset saunahuoneet kannattaa varata etukäteen Kalma Saunaan soittamalla, mutta yleiselle puolelle saunomaan pääsee milloin vain saunan aukioloaikoina.   

Nettisivut: https://www.kalmasaun.ee/eng-ajalooga-koht/

Yleisen saunapuolen aukioloajat:

Ma – Pe 11.00 – 22.00

La – Su 10.00 – 23.00

Yleisen saunan hinnat:

Ma – To  10 €

Pe – Su 11 €

Perhelippu (vanhemmat +2 alle 18-vuotiasta lasta)

Ma – To 22,50 €

Pe – Su 25,00 €


Eläkeläiset pääsevät saunomaan maanantaista keskiviikkoon kello 11.00-15.00 välillä 6,00 euron hintaan. Alle 18-vuotiaille opiskelijoille saunalippu kustantaa 4 euroa. Alle kouluikäiset pääsevät saunomaan ilmaiseksi.


Ison yksityisen saunahuoneen tuntitaksa on 20 euroa ensimmäiseltä tunnilta ja siitä eteenpäin 16 euroa/tunnilta. Pieni yksityinen saunahuone maksaa kahdelta henkilöltä 14 euroa tunnilta, kolmelta henkilöltä 16 euroa tunnilta ja neljältä henkilöltä 18 euroa tunnilta.


Osoite: Vana-Kalamaja 9a


Katso myös mitä kirjoitimme Raua saunasta täältä!©2019 - Parastatallinnassa.com

Log in with your credentials

Forgot your details?