Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarha

Monelle suomalaisellekin tuttu Tallinnan eläintarha sijaitsee bussimatkan päässä Tallinnan keskustasta Saku Suurhallin ja Rocca Al Maren lähellä. Alun perin tarha perustettiin vuonna 1939 Kadriorgin puistoon, kun Viron ammuntamaajoukkue sai maailmanmestaruutensa johdosta lahjaksi ilveksenpoikasen. Eläintarhaan hankittiin myös muita asukkeja, ja siitä tuli yleisömenestys. 80-luvulla tarha siirrettiin nykyiselle paikalleen, ja se on edelleen Viron ainoa eläintarha. Tarha on myös mukana monessa eläintensuojeluohjelmassa.

Lajimäärä Tallinnan eläintarhassa on suuri: 89 hehtaarin alueella on viitisen sataa eri eläinlajia selkärangattomista petoeläimiin. Tarhasta löytyy sellaisiakin eläimiä, jotka ovat Suomen tarhoissa harvinaisia, kuten norsuja ja jääkarhuja. Tallinnan eläintarhassa on myös vuonna 2016 syntynyt jääkarhunpoikanen Aron, sekä 2013 syntynyt Nora. Lapsiasiakkaita varten paikasta löytyy oma lasten eläintarha, jossa pääsee silittämään ja syöttämään kilteimpiä eläimiä. Lasten eläintarha sijaitsee ympäristökasvatuskeskuksen yhteydessä.

Tallinnan eläintarhaan on kaksi sisäänkäyntiä: pohjoisportti on Rocca Al Maren puolella Paldinski mnt:llä, länsiportti Õismäen puolella Ehitajate teellä. Liput ovat talvikaudella aikuisille 4€ ja lapsille, opiskelijoille sekä eläkeläisille 2€. Kesäkaudella toukokuusta syyskuun loppuun liput ovat vastaavasti 7€ ja 4€. Perheille on vieläkin edullisempia lippupaketteja, ja alle kouluikäiset pääsevät eläintarhaan ilmaiseksi. Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan mukaan sekä myös tarhan osasta riippuen, joten suosittelemme tarkistamaan ajankohtaisen tilanteen eläintarhan nettisivuilta.  Tarhan Facebook -sivuilta voi seurata tietoja erilaisista tapahtumista.

 

 

Tallinnan eläintarha

 

Paldiski mnt. 145 / Ehitajate tee 150

www.facebook.com/tallinnzoo

www.tallinnzoo.ee