Lentosatama

Lentosatama

Kävelymatkan päässä Tallinnan keskustasta sijaitseva Lentosatama eli Lennusadam on vanhoihin vesitasohalleihin rakennettu moderni merimuseo. Museo on Viron suosituin ja myös yksi suurimmista koko maassa, ja siellä on esillä Viron merenkulkuhistoriaa vesitasolentokoneesta laivoihin ja jäänmurtajaan. Lentosatama koostuu sekä pysyvistä että vaihtuvista näyttelyistä, ja kevään 2017 remontin jälkeen paikka on vielä entistäkin kiinnostavampi.

Yksi erikoisimmista näyttelyn osioista on vanha sukellusvene Lembit suoran 30-luvulta. Sukellusveneen sisätiloihin pääsee myös käymään, jos ahtaan paikan kammo antaa myöten. Lembitissä käydessä tulee väkisinkin pohtineeksi, miltä sotilaista on tuntunut sukellella moisella umpiolla syvällä pinnan alla. Tätä varten museossa pääsee tutustumaan Keltainen Sukellusvene -simulaattoriin. Sukellussimulaattorin lisäksi museosta löytyy muun muassa lentosimulaattori, sekä iso määrä tykistöä, merimiinoja ja muuta asiaankuuluvaa. Myös vaihtuvissa näyttelyissä museo esittelee kulloisenkin aiheen niin, että kävijä itsekin saa tuntumaa aiheeseen.

Lentosatamassa parasta on se, että se ei ole perinteinen, puuduttava tavarakokoelma, vaan paikka on rakennettu mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi tunnelman, äänten ja valaistuksen avulla. Kävijä pääsee myös itse kokeilemaan kaikenlaista. Näyttelyistä löytyy tutkittavaa ja ihmeteltävää aikuisvierailijoiden lisäksi myös lapsille. Kiertele museon sisä- ja ulkotiloissa, hypistele tuotteita myymälässä, istahda kahvilaan fiilistelemään. Paikkaan voi tutustua itsekseen tai oppaan johdolla. Liput Lentosatamaan maksavat aikuisille 14€, lapsille ja opiskelijoille 7€.

 

Lentosatama

Vesilennuki 6, 10415 Tallinna
P. +372 6200 550
www.meremuuseum.ee/lennusadam

Aukioloajat:
Toukokuusta syyskuuhun ma–su: 10–19
Lokakuusta huhtikuuhun ti–su: 10–18